Atria Tuottajat
Atria Nauta
Atria Sika
Atria Siipi
A-Rehu
Nautarehut
Sikarehut
Siipikarjan rehut
A-Rahoitus
Viljakauppa
Sopimusviljely
Osta ja myy viljaa
Viljapassi ja lomakkeet
Peltopanoskauppa
Kotimaiset valkuaiskasvit
Tuoreviljakauppa
Osuuskunnat
Itikka osuuskunta
Lihakunta
Pohjanmaan Liha
Kehitys
Nauta ja Maito Itä
Nauta ja Maito Länsi
Menestyvä ja ilmastokestävä karjatalous
Märehtijöissä tulevaisuus 2.0
Tuottava Emolehmä
Itua ja Vastetta
OptiNurmi
OptiPalko
Ruokintakustannus kuriin
Päättyneet
Ajankohtaista
Viikko tilalla
Tapahtumat ja kampanjat
Atria Tuottajat -lehti
Verkkokauppa
Tarvikkeet
Rehut
Lannoitteet
Korvamerkit
Tilaushistoria
Yhteystiedot
Yhteydenottolomake
svenska
Yhteystiedot
sv
Yhteystiedot
Haku
Kirjaudu sisään
Atria Tuottajat
Atria Nauta
Atria Sika
Atria Siipi
A-Rehu
Nautarehut
Sikarehut
Siipikarjan rehut
A-Rahoitus
Viljakauppa
Sopimusviljely
Osta ja myy viljaa
Viljapassi ja lomakkeet
Peltopanoskauppa
Kotimaiset valkuaiskasvit
Tuoreviljakauppa
Osuuskunnat
Itikka osuuskunta
Lihakunta
Pohjanmaan Liha
Kehitys
Nauta ja Maito Itä
Nauta ja Maito Länsi
Menestyvä ja ilmastokestävä karjatalous
Märehtijöissä tulevaisuus 2.0
Tuottava Emolehmä
Itua ja Vastetta
OptiNurmi
OptiPalko
Ruokintakustannus kuriin
Päättyneet
Ajankohtaista
Viikko tilalla
Tapahtumat ja kampanjat
Atria Tuottajat -lehti
Verkkokauppa
Tarvikkeet
Rehut
Lannoitteet
Korvamerkit
Tilaushistoria
Yhteystiedot
Yhteydenottolomake
Atria Alkutuotanto
Ajankohtaista
Ajankohtaista
Kaikki
Nauta
Sika
Siipi
Vilja
Ruokaturva on osa kokonaisturvallisuutta
Atria Tuottajat 4/2024 s. 8-9
A-Rehu 20-v villasukat
Näin pidät hometoksiinit kurissa
Atria Tuottajat 4/2024 s. 30
Sikatalouden haasteet kansainvälisessä vertailussa
Atria Tuottajat 4/2024 s. 28-29
Atrian sopimustuottajuus tuo tulosta ja turvaa
Atria Tuottajat 4/2024 s. 12-13
"Kotimaisen tuotannon täytyy kannattaa"
Atria Tuottajat 4/2024 TEEMA: Kansainvälisyys alkutuotannossa s. 24-25
"Ihmiset ja teknologia parantavat tuloksia"
Atria Tuottajat 4/2024 TEEMA: Kansainvälisyys alkutuotannossa s. 22-23
Ruoantuotanto ja panosomavaraisuus vahvistavat ruokaturvaa
Atria Tuottajat 4/2024 s. 4-7
A-Rehu 20-vuotta
A-Rehu juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan
Ilmastoviisas apila
Atria Tuottajat 3/2024 s. 18
”Verkostoitukaa ja katsokaa tulevaisuuteen”
Atria Tuottajat 3/2024 s.14
"Kollegojen tuki on korvaamatonta"
Atria Tuottajat 3/2024 s. 32-33
Luottavaisena kohti yrittäjyyttä
Atria Tuottajat 3/2024 TEEMA: Yrittäjyys ja monisukupolvisuus s. 22-23
Muiden olkapäillä - mutta omilla jaloillaan
Atria Tuottajat 3/2024 TEEMA: Yrittäjyys ja monisukupolvisuus s. 20-21
Peltolan viljatilalla
26.8.-1.9.2024 Viljatila, Savonlinna
Kahdeksan vinkkiä parempaan rehuhyötysuhteeseen
Atria Tuottajat 3/2024 s. 24-25
Askelmerkit maatilan taloudelliseen menestykseen
100 Nuorta Tuottajaa
Atria 100 Nuorta Tuottajaa -koulutusohjelma käynnistyy: Nuorilla maatalousyrittäjillä uskoa alan tulevaisuuteen
Siipikarja jyrää!
Tehostettu tuholaistorjunta on syytä aloittaa nyt!
Nuorta intoa -päivät
Nuorta intoa tulevaisuuden tuottajille
Laatu ennen määrää
Atria Tuottajat 2/2024 TEEMA: Peltoviljely ja rehustus s. 23
Kehittämisellä euroja taskuun
Atria Tuottajat 2/2024 TEEMA: Peltoviljely ja rehustus s. 22
Sopeutuminen ja sopimusviljely tuovat vakautta
Atria Tuottajat 2/2024 TEEMA: Peltoviljely ja rehustus s. 21
Pellolta ravintoa ja liiketoimintaa
Atria Tuottajat 2/2024 TEEMA: Peltoviljely ja rehustus s 20
Hyvä laidunkierto takaa huippusadon
Atria Tuottajat 2/2024 s. 10-11
Jokaiselle vasikalle koti – kasvatuspaikkainvestoinnit
Atria Tuottajat 2/2024 s.28-29
Jauhatuskarkeuden optimointi emakoille
Atria Tuottajat 2/2024 s.24-25
ZMC suojasi ohraa voimakkaalta tautitartunnalta
Atria Tuottajat 2/2024 s. 32-33
Atria 100 Nuorta Tuottajaa -koulutuksen antia osallistujien silmin
Atria Tuottajat 2/2024 s. 14
Liepalan tilalla
Maitotila, Ilomantsi
A-Rehun OVR toimii
Emakkojen kohdalla porsastuotanto on kasvanut soijalla ruokkimiseen verrattuna. Olemme positiivisesti yllättyneitä tästä tuloksesta.
Täpläpäille stoppi
Suomi on Norjan lisäksi ainoita maita, joissa pälvisilsaa sairastavat täpläpäiset vasikat eivät ole tavanomainen näky lähes kaikilla lihanautatiloilla.
Kilpailuetu on sillä, joka tekee ensimmäisenä – myös vastuullisuusteoissa
”Meillä on vastuu huoltovarmuudesta.”
Varmista tulevaisuus vastuullisuudella
”Sellainen toimija, joka on laatinut itselleen vastuullisuusohjelman, on parhaassa asemassa sekä maataloustukien että kumppaneiden hankinnassa.”
Parempi perintö
Humalajärven tila palkittiin Atrian Liha-Akatemiassa alhaisen kuolleisuuden ja erittäin hyvin kasvaneiden vasikoiden ansiosta.
”Tilallamme käytetään kotimaista energiaa”
"Kesäisin munittamo on omavarainen sähkön suhteen huomattavan osan vuorokaudesta."
Sopimusviljelijä minimoi riskit ja hyötyy kehittämisestä
"Atria ketjun kunnianhimoinen tavoite, olla täysin kotimainen ruokaketju, on arvostettava. Haluan olla yksi lenkki siinä, ja auttaa osaltani sen toteutumista."
Lisää hyvinvointia, vähemmän päästöjä
Kolme osakasta ja yksi merkittävä missio: edistää vastuullisuutta tilalla kaikin mahdollisin, taloudellisesti kannattavin keinoin.
Vuorisen tila 1/2024
15.-21.1.2024 Sikatila, Koskue
”Kapasiteetti kasvoi, mutta kehitys ei pysähdy”
Katteluksen Broilerin Oskari Vuorenmaa satsaa tilan kehityksen lisäksi oman osaamisensa kehittämiseen.
”Täällä tuotanto tuplaantui”
Vimpelissä sijaitsevan nautatilan yrittäjäveljekset Mika ja Sami Herrala laajentavat rohkeasti kasvatustiloja, lisäävät peltoalaa ja osallistuvat hanketoimintaan.
Uuden viljasadon käyttöä haastavat hometoksiinit
Sikojen ruokinnan näkökulmasta kuluvan vuoden viljasadon osalta keskustelua ovat aiheuttaneet eniten laskeneet hehtolitrapainot sekä viljan kohonneet hometoksiinipitoisuudet.
Broilerin ruokinta kehittyy tutkimusta nopeammin
Atria on pyrkinyt vuosien ajan vähentämään soijan käyttöä broilerin ruokinnassa. Tutkimukset kauran mahdollisuuksista sekä panostukset kotimaisen rehuherneen viljelyyn ovat tuottaneet hyviä tuloksia.
Isoahon tila 4/2023
23.-29.10.2023 Sikatila, Kauhajoki
Menestys syntyy yhdessä tekemällä
Saumaton ketju rehutuotannosta kaupan hyllyltä poimittavaan elintarvikkeeseen on kotimaisen maatalouden vahvuus, jota kannattaa hioa kuin timanttia.
Laatu ja vastuullisuus ohjaavat tehtaiden toimintaa
A-Rehulla laatu on avainasia, ja sitä seurataan monin keinoin.
Tuoreena yrittäjänä kaipaa neuvoja
Heinäkuussa Väliporsas Oy:n yrittäjänä aloitti Esa-Matti Välimaa, jolle rehustuksen kehittäminen on ollut osa arkea...
Rehutehtaan naapurina valinta on helppo
Lasse ja Riina Hattula kasvattavat A-Rehun sopimusviljelijöinä rehuviljaa koko ketjun hyväksi.
Rehustuksessa pienet tekijät ratkaisevat
Navettakangas Oy:n kolme yrittäjää jakavat tasaiset osuudet tilasta, ja samaan tasaisuuteen pyritään myös rehustuksen osalta.
Täysrehulla taattuja tuloksia
Vuoden kokeilunhaluinen kehittäjä – tällä tittelillä KH-Tuomela Oy palkittiin vuoden 2023 Liha-akatemiassa.
MTY Leikas 3/2023
14.–20.8.2023 Viljatila, Siikamäki
Paremmat rehut tehdään yhdessä
A-Rehulla rehukehitystä tehdään tuottajia varten ja tuottajien kanssa. Niin syntyy koko ketjua hyödyttäviä tuotteita.
Uusilla A-Mix-rehuilla potkua lihasikojen ruokintaan
Kuluneen vuoden aikana lihasikatilojen kanssa on keskusteltu paljon 2-tiivisteruokinnan mahdollisuuksista...
Varmista viljaerien kauppakelpoisuus
Sateisesta syksystä johtuen, viljaerien homepitoisuudet ovat kohonneet selvästi edellisvuoteen nähden.
Kosteikko märälle peltoalueelle
Mika - Menestyvä ja ilmastokestävä karjatalous
Hernekokeen pellonpiennarpäivä kiinnosti viljelijöitä
Valkuaista Pellosta -hanke
Laidunpilotti osa 2.
Tuottava Emolehmä -hanke
Luomutilojen kivennäiset nyt A-Rehulta
Laidunpilotti
Tuottava Emolehmä -hanke
Ruisvehnää sioille?
Viime vuosina kiinnostus ruisvehnää kohtaan on lisääntynyt sikojen ruokinnassa...
Edunvalvonnalla vaikutetaan arvoketjun tulevaisuuteen
Atria Tuottajat 2/2023 s. 9
Ruokintakustannukset kuriin!
Saimme tammikuun alussa valmiiksi Ruokintakustannus kuriin -hankkeen alkukartoituskäynnit...
Viisi vuotta nurmen ilosanomaa
Tuottava nautatilan nurmi -hanke sai viidennen toimintavuotensa jälkeen työnsä päätökseen maaliskuussa 2023
Alkutuotanto avaintekijänä – myös 20 vuoden päästä
Atria Tuottajat 2/2023 s. 4 - 7
”Ei tarvitse pärjätä omillaan”
Atria Tuottajat 2/2023 lehden teema: tulevaisuuden tekijät
”Kunnia olla osana sukupolvien ketjua”
Atria Tuottajat 2/2023 lehden teema: tulevaisuuden tekijät
”Vapaus ja vastuu ovat läsnä tuottajan arjessa”
Atria Tuottajat 2/2023 lehden teema: tulevaisuuden tekijät
”Rohkeutta uudistaa toimintaa”
Atria Tuottajat 2/2023 lehden teema: tulevaisuuden tekijät
Koskenkorvalla investoidaan
A-Rehun Koskenkorvan tehtaalla investoidaan tänä vuonna sekä kuivarehujen tuotantoon että Anoran sivutuotteiden prosessointiin.
Hivenaineiden lähteet uudistuvat A-Rehun kivennäisissä
Hyvin imeytyvät hydroksihivenaineet takaavat hyvän terveyden ja korkean tuotoksen.
Tulevaisuuden 100 nuorta tuottajaa
Lue lisää uudesta koulutusohjelmasta
Mäenpään tila 2/2023
1.–7.5.2023 Siipitila, Ylistaro
MTY Leikas 2/2023
8. - 14.5.2023 Viljatila, Siikamäki
Uusi-Mattilan tila 2/2023
17. - 23.4.2023 Nautatila, Nokia
Isoahon tila 2/2023
1. - 7.5.2023 Sikatila, Kauhajoki
”Säilörehu on meille arvotavaraa.” – Rehun säilöntää biologisilla säilöntäaineilla Harjun Maatalous Oy:ssä
"Säilöntäaineena tilalla on käytössä KOFASIL DUO, joka on ainutlaatuinen ja kautta maailman erittäin suosittu rehunsäilöntäaine."
Wagyu Gold - Tutustumassa antibiootittomaan naudanlihantuotantoon Englannissa
Lue Tuomas Hervan kirjoitus Englannin vierailulta
Uudistuseläinten laatu korvaa määrän
Tuottava Emolehmä -hanke
Mitkä tekijät vaikuttavat emotilan kannattavuuteen?
Emotilan kannattavuuteen voi vaikuttaa usealla eri tavalla. Suurimmat kannattavuuteen vaikuttavat tekijät ovat...
Valmistaudu kesään navetassa
Maitotila, valmistaudu kesään navetassa! – 10 vinkkiä
Atria Tuottajien siitossonnihuutokaupoissa 2023 rikottiin ennätyksiä jälleen
”Viljelyn suunnitelmallisuus ratkaisee”
Atria Tuottajat 1/2023 lehden teema: viljely kehittyy
Kevätruisvehnä nautojen kokoviljasäilörehuna
Atria Tuottajat 1/2023 s. 24 - 25
Oikeaa tutkimusta omille pelloille
Atria Tuottajat 1/2023 s. 28
”Kelpaa sanoa luomunurmiksi”
Atria Tuottajat 1/2023 lehden teema: viljely kehittyy
”Olen tykännyt aina kokeilla uutta”
Atria Tuottajat 1/2023 lehden teema: viljely kehittyy
Ruisvehnää broilereille?
Atria Tuottajat 1/2023 s. 29
Onko sopimusviljelijä tyytyväinen viljelijä?
Atria Tuottajat 1/2023 s. 10 - 11
Ylös satokuilusta ja kohti tarkkaa viljelyä
Atria Tuottajat 1/2023 s. 4 - 7
Jotta koko paketti pysyy kasassa
20.3.2023 Me Atrialla teemme tätä bisnestä täydestä sydämestä koko ruokaketjun hyväksi. Meille Atrian alkutuotannossa ei riitä, että olemme...
”Heikointa lenkkiä kannattaa pyrkiä vahvistamaan”
Atria Tuottajat 1/2023 lehden teema: viljely kehittyy
Rehukehityksellä on merkitystä
Meillä A-Rehulla rehujen tuotekehitys lähtee aina liikkeelle tarpeesta...
Buustia rehuhyötysuhteeseen
Uusi rehumme A-Mix Buusteri
Arjen säästöjä
Atria Tuottajat 4/2022 s. 12 - 13
Tue lehmän terveyttä poikimisen yhteydessä!
Lypsy- ja emolehmätiloilla onnistuneet poikimiset ovat tärkeässä roolissa. Terveet ja hyvin kasvavat vasikat sekä hyvälaatuinen maito ovat edellytyksiä...
Älä unohda hiveniä!
Atria Tuottajat 4/2022 s. 26
”Pienten tekijöiden summa”
Atria Tuottajat 4/2022 lehden teema: kilpailukyky
Mangaanin puute viljoilla on syytä tiedostaa
Atria Tuottajat 4/2022 s. 24 - 25
”Hävikkiä harvemmin tulee”
Atria Tuottajat 4/2022 lehden teema: kilpailukyky
Pilottitilojen satoa: Suojakasvusto kokoviljasäilörehuksi tukee säilörehunurmien korkeaa satotasoa
NurmiNauta-hankkeen julkaisu 23.1.2023
”Pientä pelivaraa”
Atria Tuottajat 4/2022 lehden teema: kilpailukyky
Jalat todella tukevasti maassa, pää välillä pilvissä
Atria Tuottajat 4/2022 s. 4 - 7
”Maksimi parempi kuin liian vähän”
Atria Tuottajat 3/2022 lehden teema: kilpailukyky
Hyvä tuottavuus, parempi tili
Atria Tuottajat 4/2022 s. 36 - 37
Kaikki hyöty irti omasta karjanlannasta ja aurinkoenergiasta
Märehtijöissä tulevaisuus -hanke järjesti marraskuussa koulutuspäivän, jossa pohdittiin karjanlannan tehokkaampaa hyödyntämistä pellolla...
Atrialainen broileri on tehokkuuden, terveellisyyden ja vastuullisuuden moniottelija
Atria Tuottajat 4/2022 s. 27
Tuottajalounailla kuultua
Atria Tuottajat 4/2022 s. 18
Jäljitettävyyden jäljillä
Atria Tuottajat 3/2022 s. 26
”Koneen täysi hyöty koko ajan käytössä”
Atria Tuottajat 3/2022 lehden teema: datan hallinta
”Pitää olla kannattavia juttuja”
Atria Tuottajat 3/2022 lehden teema: datan hallinta
”Tyhmää työtä pois”
Atria Tuottajat 3/2022 lehden teema: datan hallinta
”Rehumäärät ja -komponentit kohdillaan”
Atria Tuottajat 3/2022 lehden teema: datan hallinta
Peltorobotikkaa ja arvokasta dataa
Atria Tuottajat 3/2022 s. 4 - 7
Kohdenna eurot oikein – uusia toimintatapoja arkeen
Atria Tuottajat 3/2022 s. 32 - 33
Mistä on menestyvä maatalousyrittäjä tehty?
Kesä on taas paketissa. Lehdissä, sähköposteissa ja sosiaalisessa mediassa vilisee hankkeita, koulutustilaisuuksia ja pienryhmiä. Yrittäjien aika on usein kortilla ja ajankäyttöä...
Riittävä tila ja töiden sujuminen hyvinvoinnin perustaelementtejä
Veera Jokisen ja Markku Antilan Uusi-Mattilan tilalla eläinten hyvinvointi kulkee käsi kädessä ihmisten hyvinvoinnin kanssa...
Tutustu vanhempiin artikkeleihimme