Viljapassi ja lomakkeet

Viljan osto tehtaalle

Ostettavasta viljasta otetaan tarvittaessa ennakkonäyte. Ennen viljan vastaanottoa viljasta tehdään pika-analyysi, jonka jälkeen erälle myönnetään kippauslupa. Tämän jälkeen vilja punnitaan, otetaan analyysinäytteet ja varastoidaan. Viljatilitys maksetaan 14 vrk:n kuluttua toimituksesta.

A-Rehu Oy analysoi asiakkaidensa viljojen ennakkonäytteet veloituksetta.
Viljanäytteet voi lähettää postissa A-Rehun kustannuksella, ota yhteyttä niin kerromme lisää.
VILJOEN TUTKIMUSLÄHETE

Tulosta mukaan oheinen tutkimuslähete ja täytä selkeästi omat tiedot / näytteiden tiedot sekä näytepussiin, että tutkimuslähetteelle.


Viljapassi

Viljapassi sisältää tietoja toimitettavasta viljaerästä ja sen tuotannosta, varastoinnista ja kuljetuksesta. Lomakkeella kysyttävät tiedot ovat määräytyneet sen perusteella mitä vaateita ketjulle tulee mm. viljaa käyttäviltä toimijoilta kotimaassa ja ulkomailla. Viljapassilla tiedonjyväset viljaerän matkasta ketjun eri osissa ja portaissa voidaan siirtää loppukäyttäjälle saakka.

Viljapassi-lomakkeen täytöstä vastaavat omalta osaltaan viljanostaja, viljelijä, kuljettaja sekä toimituspaikassa kuorman vastaanottaja. Viljelijä täydentää tiedot tuotantoon liittyen ja kuljettaja kuljetukseen liittyvät tiedot sekä tiedot edellisistä lasteista. Kuorman vastaanottaja kuittaa kuorman vastaanotetuksi, kun kuorma toimitetaan perille. 

Viljapassi-lomake  Spannmålsblanketten