Erinomaisten maitorotuisten sonnien kasvattaja

Yrjölän tila

Tietoa tilasta:

  • Isäntäpari: Tuomo ja Maritta Ruotsalainen
  • Tilan tuotantosuunta: nautatila
  • Naudanlihan tuotanto aloitettu 1980-luvun lopulla, tila nykyisen isäntäparin omistukseen vuonna 1997

”Yrjölän tilalla Kuopiossa Tuomo ja Maritta hoitavat tilansa eläimiä ihan viimeisen päälle ja tulos näkyy.” 

Kun tuotetaan maailman puhtainta kotimaista ruokaa, laadukas tekeminen nousee avainasemaan. Näin on myös Yrjölän tilalla Kuopiossa. ”Me keskitymme ihan perusasioihin, ja teemme vaimoni sekä kahden ammattitaitoisen työntekijämme voimin hommia eläinten hyvinvoinnin ehdoilla”, Yrjölän tilan isäntä Tuomo Ruotsalainen kertoo.

Tilan isäntäparilla on pitkä kokemus naudanlihan tuotannosta, ja omien kokemusten kautta tilalle on löydetty itselle sopiva tapa kasvattamiseen. Valittu tapa tuottaa myös tulosta, sillä vuosi vuodelta päiväkasvua on saatu nostettua kohti tasoa, jolla tuotannosta saadaan maksimaalinen teho irti.

”Alkukasvatukseen on panostettu sekä omalla tilallamme että yhteistyökumppanillamme Savon vasikalla. Laadukas pohjatyö on tärkeää, ja siksi pidämmekin huolta eläinten terveydestä ja hyvinvoinnista vasikasta aikuiseen sonniin asti.”

Yrjölän tilalla Liha Akatemian myöntämää palkintoa arvostetaan suuresti ja se motivoi jatkamaan hyvää työtä.

”Vaikka ei tätä työtä palkintojen takia tehdä, kyllä se lämmittää mieltä saada tunnustusta. Tulokset kertovat, että olemme tehneet tilalla oikeita ratkaisuja, joten suuria muutoksia ei ole nyt näköpiirissä. Emme kuitenkaan aio jäädä paikallemme, vaan kuten tähänkin asti, jatkamme pieni askel kerrallaan tuotannon laadun kehittämistä entisestään.”