Skip Navigation LinksEtusivu » AtriaNauta » Maitotila

Suurin osa kotimaisesta naudanlihasta syntyy maidontuotannon sivutuotteena 

Suomessa tuotetusta naudanlihasta yli 80 % on peräisin maitorotuisista naudoista. Maitotilalta tulee lihantuotantoon teuraslehmiä ja teuraskasvatukseen sonnivasikoita.

Lypsylehmien käyttö lihantuotantoon ja maitorotuisten eläinten teuraskasvatus on järkevää resurssien käyttöä ja se vähentää merkittävästi naudanlihantuotannon ympäristövaikutuksia. Hiilijalanjälki tuotekiloa (maito ja liha) jää yhdistelmätuotannossa erikoistunutta, pihvirotuihin perustuvaa naudanlihantuotantoa pienemmäksi.

Maitotila – vasikkakasvattamo – loppukasvattamo

Vain pieni osa maitotiloista kasvattaa vasikkansa itse teuraiksi. AtriaNauta-palvelu on ollut luonut maahamme ns. kolmevaihekasvatusmallin maitorotuisten teurasnautojen kasvatukseen. Noin 83 % maitotiloilla syntyneistä sonnivasikoista lähtee syntymätilaltaan jo ternivasikkana. Ternivasikat juotetaan erikoistuneissa vasikkajuottamoissa, joista vasikat siirtyvät teinivaiheen jälkeen loppukasvattamoon.

Kolmevaihekasvatus on tehostanut naudanlihantuotantoa. Erikoistuneilla, osaavilla vasikka- ja loppukasvatustiloilla eläinaineksen kasvupotentiaali voidaan hyödyntää tehokkaasti. Toisaalta myös maitotilojen koon kasvu ja erikoistumisen tarve vaikuttivat osaltaan kolmevaihekasvatuksen suosion lisääntymiseen.

AtriaNauta –palvelee maitotiloja

AtriaNauta –palvelulla on toimivat ilmoitus- ja kuljetusjärjestelmät, joiden avulla vasikat ja teuraslehmät lähtevät jatkokasvatukseen tai teurastamoon nopeasti. Olemme kehittäneet myös ns. Kiirelehmäpalvelun.

Maitotiloille löytyy A-Rehun tuotevalikoimasta  kattava valikoima lypsylehmien rehuja erilaisiin ruokintamuotoihin.