Useimmin kysytyt kysymykset

Pitääkö hinta kiinnittää/sitoa aina kun tekee viljelysopimuksen?

Ei tarvitse. Hinnoittelumalleja on useita.  Hinnan voi jättää esimerkiksi täysin auki, jolloin hinta määräytyy vasta kaupantekohetkellä. Halutessasi voit toki kiinnittää hinnan verkkosivuillamme ilmoitetun hinnaston mukaisesti.

Onko sopimuksessa toimituspakko, mikäli sato epäonnistuu?

Ei ole. Sopimuksemme suojelee viljelijää ylivoimaisista esteistä johtuen. Näitä ovat muun muassa satovahinko, tulipalo yms. Näissä tapauksissa ilmoittaminen meille riittää. Emme peri missään tilanteissa esim. sakkomaksuja.

Jos satoa tulee enemmän tai vähemmän kuin sopimukseen on merkitty, mitä teen?

Näissä tapauksissa joustamme markkina/porttihintaisissa sopimuksissa +/- 25%. Emme kuitenkaan koskaan ole velvoittaneet asiakasta toimittamaan vajaaksi jäänyttä sopimusmäärää, emmekä peri lainkaan sopimussakkomaksuja. Ymmärrämme, että jokainen satokausi on erilainen. Ilmoitus näissä tapauksissa riittää meille.

Mitä teen rehuviljan viljelysopimuksella, jos vehnä, kaura tai ohra osoittautuukin elintarvikelaatuiseksi?

Näissä tapauksissa viljelysopimuksemme on viljelijän turvana. Voimme välittää viljaeräsi sille elintarviketoimijalle, joka maksaa erästäsi parhaimman hinnan. Näin ollen voit olla varma, että kauttamme saat aina parhaimman hinnan viljallesi.

Mikä on pienin määrä, mistä voin tehdä viljelysopimuksen?

Alarajaa ei ole, mutta meidän noutaessa kuorman minimitoimituserä täytyy olla vähintään 36,0 tn. Itse toimitettaessa alarajaa ei ole. Lisäksi emme peri lainkaan pienerävähennysmaksuja.

Mitä hyötyä on viljelysopimuksesta?

Oli markkinatilanne mikä tahansa, viljelysopimuksella varmistat sopimuseriesi varman menekin ja lisäksi maksamme takuuhinnan 235 e/tn herneelle ja härkäpavulle. Lisäksi maksamme kaikille viljoille rehuviljan valkuaishinnoittelun ja kauralle lajikelisän, mikäli lajikkeesi löytyy suositeltujen lajikkeiden listalta. Lisäksi maksamme myös viljalle takuuhintaa, kuten herneelle. Muistathan, että sopimusviljelijälle viljan analysointi on aina maksutonta.

Mitä tarkoittaa takuuhinta?

Takuuhinnalla tarkoitetaan sopimuksessa alinta hintaa, minkä alle hinta ei voi laskea missään markkinatilanteessa. Jos hinta sen sijaan nousee takuuhinnan yli A-Rehun noteeraamissa hinnoissa, korjataan hinta kyseiselle ylemmälle hintatasolle välittömästi. Näin ollen sopimusviljelijä voittaa aina.