Tuntuvia etuja A-Rehun sopimusviljelijänä

A-Rehun kanssa tehtävällä viljelysopimuksella olet osana vahvistamassa maailman puhtainta ruokaketjua. Kukapa ei haluaisi olla osana tämän menestystarinan luomista! Teemme viljelysopimuksia kaikista viljalajeista sekä palkokasveista, joita käytämme tehtaillamme Varkaudessa ja Koskenkorvalla. Meille laatu on kaikista tärkein kriteerimme, ja sopimusviljelijänä saatkin viljojen analysointipalvelun täysin ilmaiseksi. Sopimusviljelijöiltä ei peritä käyntimaksuja tai pienerävähennyksiä. Me A-Rehulla tilitämme kaikki viljalajit 14 päivän sisällä toimituksesta.

"Toisin sanoen sopimusviljelijä voittaa aina!"

Mikäli mietit, mitä hyötyä itselleni on viljelysopimuksesta niin tässä muutama vastaus: oli markkinatilanne mikä tahansa, A-Rehun viljelysopimuksella varmistat sopimuseriesi varman menekin missä tahansa markkinatilanteessa. Sopimusviljelijänä nautit myös tuntuvasta takuuhinnoittelusta. Herneelle ja härkäpavulle maksamme takuuhintaa vähintään 235 €/tn. Maksamme takuuhintaa myös ohralle, kauralle ja vehnälle. Lisäksi maksamme kaikille viljoille rehuviljan valkuaishinnoittelun ja kauralle lajikelisää, mikäli lajikkeesi löytyy suositeltujen lajikkeiden listalta. Takuuhinnalla tarkoitamme sopimuksessa alinta hintaa, minkä alle hinta ei voi laskea missään markkinatilanteessa. Jos hinta sen sijaan nousee takuuhinnan yli A-Rehun noteeraamissa hinnoissa, korjataan hinta kyseiselle ylemmälle hintatasolle välittömästi. Toisin sanoen sopimusviljelijä voittaa aina!

Viljelysopimusta tehdessäsi hintaa ei ole pakko kiinnittää. Voit esimerkiksi jättää hinnan täysin auki, jolloin hinta määräytyy vasta kaupantekohetkellä. Halutessasi toki voit kiinnittää hinnan verkkosivuillamme ilmoitetun hinnaston mukaisesti.

Mikäli kävisi ikävästi ja satosi epäonnistuisi, ei sopimuksessamme ole toimituspakkoa. Sopimuksemme nimittäin suojelee viljelijää ylivoimaisista esteistä johtuen, joita voivat olla esim. satovahinko tai tulipalo. Näissä tapauksissa pelkkä ilmoittaminen asiasta meille riittää. Sakkomaksuja emme peri missään tilanteissa. Mikäli satoa tulisi enemmän tai vähemmän kuin sopimukseen on merkitty, joustamme markkina/porttihintaisissa sopimuksissa +/- 25%. Me A-Rehulla emme velvoita asiakasta toimittamaan vajaaksi jäänyttä sopimusmäärää. Ymmärrämme sen, että jokainen satokausi on erilainen. Näissäkin tapauksissa ilmoitus meille riittää. Viljelysopimus on viljelijän turvana myös niissä tapauksissa, mikäli vehnä, kaura tai ohra osoittautuukin elintarvikelaatuiseksi. Tällöin voimme välittää viljaeräsi sille elintarviketoimijalle, joka maksaa erästäsi parhaimman hinnan. Tällöin voit olla varma, että kauttamme saat viljallesi parhaimman hinnan.

Emme määrittele viljelysopimuksiin pienintä alarajaa, sillä alarajaa ei ole niissä toimituksissa, jotka viljelijä toimittaa itse. Meidän noutaessamme kuorman minimitoimituserä tulee olla vähintään 36,0 tn.

Sopimusviljely siis todellakin kannattaa! Muistathan myös, että syksystä 2021 alkaen A-Rehu maksaa suorille Astronaute-herneen sopimuksille lajikelisää. Kaikki toimijat Suomessa eivät osta tai käytä hernettä ja sen takia suora sopimus käyttävän teollisuuden kanssa onkin paras vaihtoehto!

Tee viljelysopimus täällä

Ota yhteyttä: Viljakaupan yhteystiedot