Asiantuntijat

Asiantuntijat

Tarjoamme laajan osaamisen maitotilojen ruokinnan suunnitteluun ja tuotannon kehittämiseen.

Tuttu asiantuntija tuntee tilasi ja on tukena kehittämisessä

Asiantuntijoillamme on laaja tuotanto-osaaminen, joka kattaa maitotilan eri tuotannon vaiheet ja erilaisten tilojen tarpeet. Asiantuntijamme ovat tilojen apuna rehustuksen lisäksi myös muussa tuotannon kehittämisessä. Asiantuntijoidemme ammattitaitoa ylläpidetään säännöllisillä koulutuksilla.

Oikea ruokinta varmistaa tuotosta ja kannattavuutta

Ruokinnan suunnittelu mahdollistaa parhaan tuotantotuloksen käytössä olevilla kotoisilla ja ostorehuilla. Nautasuomen asiantuntijat auttavat maitotilasi rehustuksen suunnittelussa. Suunnittelun lähtötietoina on tilasi tarpeet, tuotostavoitteet, maidon pitoisuudet ja tuotantovaihe sekä kotoisten rehujen analyysit. Parhaimmillaan ruokinnan optimoinnilla saadaan vuositasolla jopa tuhansien eurojen säästö. Palvelu on A-Rehun rehuja käyttäville tiloille maksuton.

Tuottajakyselyn mukaan 86 % maitotiloista pitää ruokinnan suunnitteluamme hyvänä, erittäin hyvänä tai todella erinomaisena.

Tilasi tarpeisiin sopivat rehut

Autamme valitsemaan tilasi tarpeeseen sopivimmat nautojen täydennysrehut, tiivisteet ja kivennäiset. Helpoiten oikeiden rehujen valinta käy ruokinnan suunnittelun yhteydessä. Lisäksi asiantuntijamme auttavat sopivien rehujen valinnassa. Periaatteemme rehujen myynnissä on tilallesi oikeat ja kannattavat vaihtoehdot, ei pelkkä rehun myynti.

Nurmen tuotantokustannus selville

Kotoisten rehujen osuus maidontuotantokustannuksesta on suuri, joten säilörehun hinta ja laatu ratkaisevat ruokinnan kustannustehokkuuden. Asiantuntijamme auttavat tilasi nurmen tuotantokustannusten selvittämisessä. Tuotantokustannukset selvittämällä ja kehittämistoimenpiteiden miettimisellä voidaan vaikuttaa huomattavasti tuotannon kannattavuuteen.

Koulutukset, pienryhmätoiminta

Tarjoamme tuottajillemme koulutusta ajankohtaisista aiheista. Lisäksi teemme esimerkiksi yhteistyötä Valion Maitoakatemian kanssa. Joillain alueilla meillä on tarjolla myös pienryhmä- ja hanketoimintaa, joissa käsittelemme tuottajien kanssa esimerkiksi eläintautien ennaltaehkäisyä, bioturvaa ja eläinten hyvinvointia tilatasolla.