Produktiva Diko och Nöt och Mjölk projekten arrangerar
DIKO OCH KÖTT SEMINARIUM
30.10.2024 kl. 09.00 – 15.00 Norrvalla, Vörå
Intressanta föreläsningar och trevlig samvaro utlovas på seminariet som riktas åt diko- och köttproducenter i Österbotten.
Vi hör presentationer om bland annat hur man kan effektivt utnyttja genotypning i dikobesättning. Veterinär Virpi Welling coachar, med 30 års erfarenhet om nöt, hur man kan hjälpa dikon att ta bra hand om sin kalv. Producent Christian Håkansson är Årets Nötköttsproducent 2023 i Sverige, han delar med sig av sina synsätt och strategier som dikoproducent.
Varmt välkommen med på evenemanget!
Program
9.00 – 9.10 Välkomsttal, vd Tom Åstrand, Österbottens Kött
9.10 – 10.30 Dikoproduktion är ett pussel med många bitar - ge kon förutsättningar att ta hand om kalven, djurhälsovårdsveterinär Virpi Wellling, Gård&Djurhälsa
10.30 – 11.15 Värt att veta om genotypning, utvecklingschef Susanna Vehkaoja, Nautasuomi Oy
11.15 – 12.00 Lunch, som bjuds av Österbottens Kött
12.00 – 13.00 Årets Nötköttsproducent 2023 från Sverige Christian Håkansson, Gunnarsbergs Ekolantbruk
13.30 – 14.00 Kaffe
14.00 – 15.00 2 år med biogas på Kvarnbackens gård, producent Tobias Mara
15.00 – 15.10 Presentation av Nöt och Mjölk projektet, projektledare Mira Siikalahti, Nautasuomi Oy samt tack för deltagande
Evenemanget är gratis! Anmäl dig här senast 20.10.2024! https://www.lyyti.in/dikoochkottseminarium24
Förfrågningar kan riktas åt projektledare Johanna Näreranta, johanna.nareranta@atria.com, tel. 050 598 2615