Netta blir forskare vid Helsingfors universitet

Kundrelationschefen och agronomen Netta Rummukainen, som på ett mycket förtjänstfullt sätt jobbat med mjölkgårdar inom ÖK:s område, övergår nu till andra uppgifter. Hennes sista arbetsdag var torsdagen den 29.9.2023.  Vi gratulerar henne till att hon fått frågan om att påbörja forskningsarbete och blir doktorand vid Helsingfors universitet. En möjlighet det är svårt att tacka nej till och som visar på hennes kompetens och kunskap inom branschen.

– Nautasuomi Oy, som varit min arbetsgivare, har lediganslagit min tjänst. Jag rekommenderar till att söka jobbet, intressant och utmanande, säger Netta.

– Mitt kommande forskningsarbete kommer att handla om metanproduktion och miljöfrågor. Inom forskningen kommer jag att även samarbeta med A-Foder och Valio.

Netta, som besökt nästan alla mjölkgårdar inom ÖK:s område tackar för gott samarbete.

– Jag fick samtalet från Helsingfors universitet bara för ett par veckor sedan så allt har gått snabbt. Vid ÖK avtackades jag med tårta och present. Tack för det!

Som kundrelationschef har Netta ansvarat för mjölkgårdsanskaffning och foderförsäljning på Österbottens Kötts område de senaste två åren i samarbete med ÖK:s personal. Hon är hemma från Liperi och numera bosatt i Oravais.

Österbottens Kött riktar ett stort TACK till Netta och önskar Lycka Till med nya utmaningar!

Netta_avtackas_neliönosto.jpg

Nettas_tårta_neliönosto.jpg