Ta vara på grillsäsongen medan den varar med detta läckra recept på hemlagade hamburgare:
SMASHED BURGER
Smashed burger är ett koncept som går ut på att skapa tunna biffar, man trycker alltså ut köttfärsen för att få maximal stekyta och på så vis ut mest smak. Tanken är att man istället för en tjock biff lägger flera biffar i en hamburgare när det är dags för servering.
Ingredienser:
Atrias burgerkött 20%
Salt, peppar
Cheddarost
Hamburgarbröd enligt smak och tycke
Lök
Sallad
Saltgurka
Ketchup, senap
Forma färsen till bollar, cirka 80-100 g per boll, färsen ska vara kall och man kan gärna lägga in den i kylskåpet igen och ta fram bollarna strax före grillning.
Du behöver en stekplatta till grillen som du kan trycka ut bollarna på så de blir tunna, använd till exempel en kastrull eller en tung stekspade. Stekplattan ska vara ordentligt het så du får en fin yta.
Stek i cirka 1-2 minuter per biff, salta och peppra enligt behag. Lägg sedan på osten på biffarna så den smälter. Ta loss biffarna med en stekspade som tål värme, biffarna kommer antagligen att ta fast en del så var beredd på det. Montera ihop burgarna med ingredienser enligt smak, ingredienserna ovan är beprövade och godkända!