Lihakunnan ja Itikka osuuskunnan edustajistojen vaalien tulokset on nyt vahvistettu

Osuuskuntien ensimmäiset samanaikaiset edustajistojen vaalit
Itikka osuuskunnan ja Lihakunnan vaalit järjestettiin ensimmäistä kertaa samaan aikaan. Molemmissa osuuskunnissa vaalit käytiin uusilla alueilla: Itikka osuuskunnassa vaalipiirien määrä supistui viidestä kolmeen, Lihakunnassa kuudesta kahteen.

Äänestysaktiivisuus kasvoi maltillisesti molemmissa osuuskunnissa
Itikka osuuskunnassa äänestysaktiivisuus kasvoi 53,6 %:iin, kun viime vaaleissa vastaava luku oli 51,1 %. Lihakunnassa jäsenistä äänesti 42,2 %, kun edellisissä vaaleissa äänestäneitä oli 41,2 %.

Vaalien ääniharavat 
Itikka osuuskunnassa vaalien ääniharavoiksi nousivat Kalle Fält (maito- ja naudantuotanto) Ilmajoelta, sekä Antti Toija (emolehmätuotanto) Kauhajoelta, jotka molemmat keräsivät 18 ääntä. Lihakunnassa eniten ääniä sai Riitta Mustonen (emolehmätuotanto) Sonkajärveltä, 20 ääntä.

Vaalin tulos äänimäärineen ja vertauslukuinen

Naisten osuus kaksinkertaistui Lihakunnan edustajistossa
Naisten osuus nousi Lihakunnan edustajistossa 7 jäsenestä 14 jäseneen, ollen nyt 28 % edustajiston 50 jäsenestä. Itikka osuuskunnassa naisten määrä pysyi edelleen aikaisempien vaalien 20 % tasolla.

Edustajistoissa runsasta vaihtuvuutta
Itikka osuuskunnassa valitusta edustajistosta uusia jäseniä on 21 yhteensä 40 edustajiston jäsenestä. Lihakunnassa 50 jäsenestä 27 valittiin uusina jäseninä edustajistoon.

A-Kaupan lahjakorttien voittajat
Kaikkien äänestäneiden kesken arvottiin molemmissa osuuskunnissa 1000 euron lahjakortti A-Kauppaan. Lahjakortit voittivat Itikan jäsen Järvilä Mty Perhosta ja Lihakunnan jäsen Vainikka Sanni Lappeenrannasta. Lämpimät onnittelut voittajille!

Lihakunta ja Itikka osuuskunta kiittävät kaikkia jäseniään aktiivisuudesta osuuskuntien vaaleissa!

Osuuskuntien uudet edustajistot

ÄÄNIOIKEUS

Äänioikeus on jokaisella Lihakunnan jäsenellä, joka on hyväksytty jäseneksi viimeistään 1.2.2024 ja joka on vaalin alkaessa edelleen jäsenenä. Vaalissa jokaisella jäsenellä on yksi ääni ja mahdollisuus äänestää yhtä ehdokasta omasta vaalipiiristään.

ÄÄNESTYSAIKA

Vaalin äänestysaika on 12.4.-26.4.2024. Uuteen edustajistoon valitaan 50 jäsentä suhteellisilla vaaleilla vuosiksi 2024-2028. Vaaleissa on mahdollista äänestää vain sähköisesti.

Ehdokaslistojen yhdistelmä äänestysohjeineen postitetaan äänioikeutetuille jäsenille viikolla 15.

Ongelmatilanteissa on otettava yhteyttä vaalilautakunnan jäseneen Sari Heikkinen, puh. 0400 291 754 / sari.heikkinen@atria.com

VAALIN TULOS

Lihakunnan vaalien tulos julkaistaan toukokuun alussa.