Viljelyakatemia_hb_tunnus.jpg

Huippusuosittu Viljelyakatemia on täällä taas!

Viime talvikaudella pyörinyt Viljelyakatemia keräsi hurjan määrän kiitosta ja osanottajia toimintansa aikana. Meitä Viljelyakatemialaisia kertyi yli 900 henkeä ja jaksoja katsottiin yhteensä tuhansia kertoja. Osanottajien pyynnöstä Viljelyakatemia jatkaa toimintaansa viljelyn kehityksen ympärillä myös tulevan talven aikana.

Seuraavana teemanaan Viljelyakatemia lähtee tarkastelemaan turvemaiden viljelyä osana Suomalaista ruoantuotantoa. Tulevassa jaksossa poraudumme pohtimaan turvemaa kysymyksiä ruokaketjun eri toimijoiden kanssa niin viljelyn päästöjen, medianäkyvyyden kuin ruokaturvan kautta. Keskustelussa mukana mielenkiintoinen kattaus ketjumme huippuammattilaisia tuottajista asiantuntijoihin.

Turvemaat osana suomalaista ruoantuotantoa 24.11.2021 kello 12.00-14.30

Tilaisuudessa ovat alustamassa ja keskustelemassa:

  • Toimittaja, Agraari Oy, Annaleena Ylhäinen – Maatalouden päästökeskustelu ja turvemaat viestinnän ammattilaisen silmin 
  • Tutkija, Luonnonvarakeskus, Hanna Kekkonen – Maatalouden päästölaskennan tausta ja turvemaiden päästöt 
  • Kehityspäällikkö, Atria alkutuotanto, Teija Paavola – Hiilineutraali ruokaketju ja ruokaturva osana turvemaakysymyksiä 
  • Naudanlihantuottaja, Pasi Korhonen
  • Sianlihantuottaja, Mikko Mäki-Latvala

Mikä viljelyakatemia on?

Viljelyakatemia on kokonaisuus, joka vastaa peltoviljelyyn kohdistuviin kehittämisodotuksiin ja -tarpeisiin, joita kuluttajat ja vastuullisen tuotannon näkökulmat sekä kansallisesti että kansainvälisesti asettavat.

Viljelyakatemia webinaareja ovat toteuttamassa Atrian alkutuotannon hankkeet kuten Tuottava nautatilan nurmi ja Carbo – hiilineutraali nautaketju yhdessä ruokaketjun toimijoiden kanssa. Viljelyakatemia toteuttaa Atrian Vastuullisuusohjelmaa ja muita sitoumuksia, kuten Itämeri-sitoumusta.

Viljelyakatemia -kokonaisuuden tavoitteena on antaa koulutusta tuottajille resurssitehokkaista, ekonomisesti ja ekologisesti kestävistä tuotantotavoista. Koulutus on kaikille avoin, maksuton ja tarkoitettu peltokasvituotannon kehittämisestä kiinnostuneille henkilöille asiakkuussuhteista tai taustasta riippumatta. Viljelyakatemia pyrkii tarjoamaan esitettävien teemojen mukaista uusimpaan tutkimustietoon perustavaa sisältöä, joka on tuotu käytännön tasolle sovellettavaan muotoon. Tavoitteena on jokaisesta päivästä tarjota osallistujille konkreettisia eväitä tilan toiminnan kehittämiseen.


Lisätietoja saa tarvittaessa sähköpostin nautahankkeet@atria.com kautta.