Työkaluja tuottajalle –webinaarisarja

Tule mukaan seuraamaan ytimekkäitä webinaareja ajankohtaisista aiheista, jotka vaihtelevat vuoroviikoin kasvi- ja kotieläinpainotteisesti. Tavoitteena on tarjota tuottajille ideoita ja apua oman tuotannon kehittämiseen.

Webinaarit pidetään joka viikko perjantaisin klo 12-13, ja niiden toteutuksesta vastaa Nautasuomen alkutuotannon kehittämishankkeet. Mukaan pääset klikkaamalla alla olevaa linkkiä, eli erillistä ilmoittautumista ei tarvita! Tervetuloa kuulolle 😊 

Etkö ehtinyt webinaariin? Ei huolta, sillä kaikki webinaarit ovat kaksi viikkoa lähetysajankohdan jälkeen samasta linkistä edelleen nähtävissä!

Webinaarit alkavat klo 12.00 ja kestävät noin 60 min.

Päivämäärä

Aihealue

4.2.2022

Nautarekisteri uudistuu - oletko valmis?

  • klo 12.00 Aloitus ja alkusanat
  • n. klo 12.05 Nautarekisteriuudistus – Terhi Jääskeläinen Ruokavirasto
  • n. klo 12.30 Vaikutukset Nasevan käyttöön ja valtuuttaminen – Erja Tuunanen ETT ry
  • n. klo 12.45 Vaikutukset Minun Maatilani käyttöön ja valtuuttaminen – Petri Saarinen Mtech Oy
  • n. klo 13.00 Valtuuttamisen merkitys Atrian kannalta arjen toimintoihin – Sinikka Hassinen Nautasuomi Oy

Webinaarin tallenne

11.2.2022

Syntyykö vasikoita? 

Tässä webinaarissa keskustelemassa ovat Atrian eläinlääkärin Tuomas Hervan johdolla emolehmätuottaja Mikael Myllylä, eläinlääkäri Iris Kaimio ja kehityspäällikkö Susanna Vehkaoja. Aiheena emolehmien hedelmällisyys ja vasikoiden syntyvyyteen vaikuttavat tekijät. Emolehmätuotannon tärkein pointti on saada jokaiselta lehmältä vasikka per vuosi. Yksinkertaista, mutta usein helpommin sanottu kuin tehty. Tule kuuntelemaan aiheesta paneelikeskustelua, jossa puhujana mm. Iiris Kaimio Emovetiltä!

Webinaarin tallenne

18.2.2022

Turvepeltotutkimusten tuloksia

Sanna Saarnio Luonnonvarakeskukselta esittelee Omaihka -hankkeen eloperäisten maiden tutkimustuloksia. Sannan kanssa tuloksista ja eloperäisten maiden päästötutkimuksesta keskustelemassa Essi Tahvola Atrialta.

Webinaarin tallenne

25.2.2022

Rehuntuotanto ja laidunnus

Kohta kevät tekee tuloaan ja on aika valmistautua tulevaan kasvukauteen! Mutta miten tunnistaa nurmikasvuston ravinnetasapaino ja käyttää tätä tietoa hyväksi lannoitussuunnitelman teossa? Vastauksia näihin kysymyksiin saat tällä webinaarikerralla, jossa puhujana Nurmiasiantuntija Essi Tahvola!   

Webinaarin tallenne

4.3.2022

Nurmihankkeesta tuloksia

Tulevassa webinaarissa käsitellään Tuottavan nautatilan nurmi-hankkeen pilottikoetuloksia, joista mukana juolavehnän vaikutus säilörehun laatuun, kuivalannan pintalevitys sekä laidunkäytäntöjen kehittäminen. Tervetuloa linjoille mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan näistä teemoista!

Webinaarin tallenne

11.3.2022

Poikimakauden muistiinpanot ja johtopäätösten teko

Nopeat, rutiininomaiset muistiinpanot poikimakaudella tukevat vasikoiden terveyttä ja helpottavat myöhemmin syksyllä tehtävää emovalintaa. Mitä kaikkea on hyvä kirjoittaa poikimakaudella muistiin ja mitä johtopäätöksiä muistiinpanoista voidaan vetää?

Webinaarin tallenne

18.3.2022

Kestävä viljely muuttuvassa toimintaympäristössä

Kestävä viljely on paljon muutakin kuin pelkkää päästöasiaa. Miten viljelyn kestävyyttä ylläpidetään ja edistetään nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössämme?

Webinaarin tallenne

25.3.2022

Siitossonnin valinnan kulmakivet

Siitossonnin valinta on aina yksi karjanomistajan merkittävimmistä päätöksistä – sonnivalinnan vaikutukset näkyvät vuosikymmenten päähän! Tule kuuntelemaan, mitä kaikkea siitossonnin valinnassa tulisi ottaa huomioon.

Webinaarin tallenne

1.4.2022

Rehuvilja 400 €/tn - mitä teen nautatilalla? (Rehuntuotanto)

Webinaarissa käsitellään esimerkein ja laskelmin mitä vallitseva kustannustilanne tarkoittaa rehuntuotannon tuotantokustannukselle. Kuinka panosten kohdentaminen ja sadon tuottaminen kannattaisi suunnitella kasvintuotannon näkökulmasta.

Webinaarin tallenne

8.4.2022

Ruokinnan ajankohtaiset asiat emotilalla

Poikimakausi on nyt vauhdissa ja on tärkeää huolehtia vastapoikineiden ja pienten vasikoiden tarpeenmukaisesta ruokinnasta. Mitä kaikkia asioita tulee ottaa huomioon poikimakauden ruokintaa suunniteltaessa? Vastauksia tähän saat tästä Ruokinnan ajankohtaiset asiat emotilalla -webinaarista.

Webinaarin tallenne

14.4.2022 (HUOM. To)

Rehuvilja 400 €/tn - mitä teen nautatilalla? (Lihanautojen ruokinta)

Webinaarissa tarkastellaan lihanautoja rehunkäyttäjänä ja ruokinnan muutosten mahdollisuuksia. Tarkastelussa muutosten vaikutukset tuotantotuloksiin sekä tuotannon kannattavuuteen. Kuinka panosten kohdentaminen eri eläinryhmille olisi järkevä tehdä ja miten ruokinnan optimointi tilannetta vastaavaksi tehtäisiin.

Webinaarin tallenne

22.4.2022

Emolehmätuotannon vuodenkierron suunnittelu

Webinaarin tallenne

29.4.2022

Ajankohtaista nurmesta

Webinaarin tallenne

6.5.2022

Tehokkaat päästövähennystoimet turvemailla

Arja Mustonen Lukelta esittelee webinaarissa Omaihka- hankeen tuloksia sekä laskelmia päästövähennystoimien merkityksestä tilatasolla.

Webinaarin tallenne

13.5.2022

Laitumet ja aitaaminen

Webinaarissa käymme läpi laiduntamiseen liittyvää tutkimustietoa (laitumen sängenkorkeuden vaikutus laidunnettavaan satoon) sekä aitaamisen ajankohtaisia asioita ennnen laidunkautta. Keskustelemassa Essi Tahvola, Susanna Vehkaoja sekä Arja Mustonen Lukelta.

Webinaarin tallenne

27.5.2022

Säilörehunkorjuu ja -säilöntä

Minkälaisia ja kuinka suuria säilörehun säilöntään liittyvät hävikit voivat olla? Miten valita oikea säilöntäaine kunkin tyyppiselle rehulle? Entä miten säilörehun korjuun aikana voidaan tukea hyvää säilönnällistä laatua? Mm. näihin kysymyksiin saat vastauksia perjantain webinaarissa.

Webinaarin tallenne

Pvm tarkentuu myöhemmin

Emoaineksen valinta

 

Ohjeita osallistujalle