Maaliskuun webinaarit

13.02.2024 09:03

Atria alkutuotannon kehittämishankkeet järjestävät kevään aikana useita webinaareja, joissa kuullaan puhujina atrialaisia asiantuntijoita, tuottajia ja teeman asiantuntijoita. Ilmoittaudu mukaan ja hyödynnä uusin tieto tilasi kehittämiseen!

Webinaarit järjestetään Teams Verkkoseminaareina. Toimii puhelimella parhaiten sovelluksen kautta, tietokoneelta voi osallistua myös selaimella.

ti 5.3. klo 12 - 13.30 Emolehmätilan johtaminen - Emolehmätuottaja Veera Jokinen, Uusi-Mattilan tila

Miten johdan emolehmätilaa pitkäjänteisesti ja kannattavasti? Veera Jokinen tulee kertomaan omia kokemuksiaan tilan suunnitelmallisesta ja strategisesta johtamisesta.

Webinaarin järjestää Tuottava Emolehmä -hanke

Voit ilmoittautua mukaan webinaarin alkuun asti!

Ilmoittaudu ja osallistu tästä!

to 7.3. klo 12 - 15  Mitä tilasi maitolitra maksaa? - Lasketaan se! - Hanketyöntekijät Leea Holmi, Mika-hanke ja Elina Juutinen, Märe 2.0 -hanke

Tiedätkö mitä viime vuonna maitolitran tuottaminen tilallasi maksoi? Entä paljonko tuloja tuli maitolitraa kohden? Maidon yksikkökustannuslaskelmassa otetaan huomioon maidontuotannon, eläinten kasvatuksen ja hoidon ja niihin liittyvän rehuntuotannon tuotot ja kulut.

Webinaarissa jokainen tila pääsee ohjatusti laskemaan maidon yksikkökustannuksen omalle tilalleen. Näin tiedät mihin juuri sinun tilallasi kannattaa satsata. Voit myös tehdä eri skenaarioita kuluista ja tuloista omalle tilallesi.

Webinaariin ilmoittautuneille lähetetään etukäteen lähtötietolomake, jonka tiedot tarvitaan laskelmaa tehdessä. Jos teet kirjanpidon WebWakalla, voit hakea lähtötiedot sieltä automaattisesti. Laskuriin mennään joko Valman talousosion- tai Minun maatilani-ohjelman kautta.

Webinaarin järjestävät Mika- ja Märe 2.0 -hankkeet. Asiantuntijoina webinaarissa ovat hanketyöntekijät Elina Juutinen sekä Leea Holmi.

Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään 5.3.2024, jotta ehdit saada lähtötietolomakkeen täytettäväksi ennen webinaaria! Jos ilmoittaudut myöhemmin, pääset mukaan kuuntelijana.

Ilmoittaudu ja osallistu tästä!

ti 12.3. klo 12 - 13.30 Nurmiheinien ja nurmipalkokasvien erillisviljelyn mahdollisuudet - Kehityspäällikkö Essi Tahvola, Nautasuomi Oy.

Nurmiheinien ja nurmipalkokasvien erillisviljely on uudenlainen tapa tuottaa säilörehuja. Webinaarissa esitellään tilapilotin kautta minkälaisia mahdollisuuksia toimintamalliin liittyy.

Webinaarin järjestää Optipalko-hanke.

Ilmoittaudu ja osallistu tästä!

ti 19.3. klo 12 - 15 Tilasi tärkeät sopimukset - Elina Lindvall, ArvoLex Oy ja Suvi Rajala, Wikli

Onko maatilasi sopimusasiat kunnossa? Tervetuloa webinaariin kuulemaan millaisia sopimuksia maatilalla tarvitaan ja on hyvä olla tehtynä. Käymme webinaarissa läpi perhejuridiset sopimukset sekä yhtymään ja osakeyhtiöön liittyvät yleisimmät sopimukset. Voit esittää kysymyksiä etukäteen asiantuntijoille ilmoittautumisen yhteydessä.

Webinaarin järjestävät yhteistyössä MTK Keski-Pohjanmaan Suksee-hanke sekä Atria alkutuotannon Mika- ja Märe 2.0 -hankkeet.

Ilmoittaudu tästä!

ti 26.3. klo 12  Numipalkokasvipitoisten rehujen säilönnän erityispiirteet, Marketta Rinne, Luonnonvarakeskus

Nurmipalkokasvipitoisten ja niistä pelkästään koostuvien säilörehujen säilöntä vaatii erityistä tarkkuutta onnistuakseen. Webinaarissa kuullaan, minkälaisia tutkimustuloksia aiheesta on hiljattain saatu, jonka jälkeen keskustellaan tulosten käytännön merkityksestä nurmipalkokasvipitoisten rehujen tuottamisessa, erityisesti emolehmätilojen näkökulmasta.

Webinaarin järjestävät Tuottava Emolehmä- ja Optipalko -hankkeet.

Ilmoittaudu ja osallistu tästä!