Puhtaus, turvallisuus ja ruuan korkea laatu on suomalaisille kuluttajille itsestäänselvyys. Kuitenkaan ruoantuottajille se ei ole itsestäänselvyys, vaan sen eteen tehdään joka päivä paljon työtä. Alkutuotanto ja sen tuottama laadukas liha on Atrian kivijalka. Atrialla on tiedossa koko lihantuotantoketju tilojen tuottamasta viljasta, omaan rehun valmistukseen A-Rehun tehtailla ja lihaan aina kuluttajapakkaukseen saakka.
Atrialaisen lihantuotannon rakenne mahdollistaa, että koko alkutuotantoketjua voidaan kehittää yhtenä kokonaisuutena. Tämä on laadun ja puhtauden keskeinen kulmakivi. Lihantuotanto täytyy hoitaa aina vastuullisesti, koska elävät eläimet ovat meistä täysin riippuvaisia. Alkutuotannon ja tilojen täytyy yhdessä huolehtia jokaisessa tilanteessa eläinten hyvinvoinnista, terveydestä ja ympäristöstä. Eläinten käyttämän rehun raaka-aineiden ja veden on oltava laadukkaita.