Siipikarja

Siipikarja

Linnut kylpevät vapaana paksulla pehkulla

Arktiset olosuhteet eivät salli keskinkertaisia ratkaisuja rakentamisessa, lämmityksessä tai ilmanvaihdossa. Huippuolosuhteet pitävät pehkun kuivana, minkä ansiosta jalkapohjat pysyvät terveinä ja lintujen on mukava kuopsutella ja kylpeä kuohkealla pehkulla. Kanalat lämmitetään pääosin uusiutuvalla energialla ja lanta kierrätetään ravinteeksi pelloille.

Ruokinnasta 80 % kotimaisia viljoja

Lintujen ruokinta koostuu pääosin kotimaisista rehuviljoista, kuoritusta kaurasta ja vehnästä. Lisäksi annetaan omalla tai lähitilalla viljeltyä kokojyvävehnää. Soijarouhetta rehussa on noin 9 %, ja sitä korvataan yhä enemmän kotimaisilla herneillä ja härkäpavulla.

Kauran kuorinnassa syntyvä kuori on erinomainen uusiutuva energialähde lämpölaitoksille, kasvihuoneille ja kotieläintiloille.

Kaikki sisään – kaikki ulos, välissä kunnon tauko

Kanalaan tuodaan ja kanalasta viedään kaikki linnut kerralla. Lintujen hyvinvoinnin ja elintarviketurvallisuuden kannalta haitallisia, mutta muissa maissa yleisiä harvennuksia ei tehdä. Kasvatuserien välillä kanala aina puhdistetaan, pestään ja desinfioidaan.

Ei salmonellaa, ei antibiootteja

Ehdoton suhtautuminen tautisuojaukseen ja salmonellattomuuteen koko ketjussa erottaa meidät muista maista ja on mahdollistanut kasvatuksen ilman antibiootteja jo yli kymmenen vuoden ajan.

Hyvän mielen kanaa

Tilat sijaitsevat lähellä teurastamoa. Kana käytetään elintarvikkeeksi lähes kokonaan. Sivutuotteet hyödynnetään pääosin lemmikkien ruokana.

Laskimme yli puolelle tuotantovolyymistämme hiilijalanjäljen ja merkitsemme sen myös kanapaketteihimme. Atrialaisen kanan hiilijalanjälki on yli 50 % pienempi kuin kansainvälinen keskiarvo.

 

Lue myös, mitä vastuullisuus tarkoittaa naudanlihantuotannossa ja sianlihantuotannossa.

Tutustu atrian kanatiloihin