Vapaaporsituksella parempaa hyvinvointia-hankkeella vastataan sianlihantuotannon jatkuvuuden kannalta hyvin keskeiseen asiaan. Tuotantoeläinten hyvinvointi on kuluttajia eniten mietityttävimpiä asioita ja suomessa yksi keskeisiä valintaperusteita. Hankkeen avulla sianlihantuottajat saavat valmiuksia vastata kuluttajien kysyntään ja arvostuksiin tuottamalla laadukasta ruokaa ja parantamalla eläinten hyvinvointia. Toisaalta myös eläinsuojelulainsäädäntö on uudistumassa. Hanke pyrkii joustavaan, mutta parhaiden tulosten kannalta myös välttämättömään yhteistyöhön sikatalousyrittäjien, tutkimuksen, lihateollisuuden ja muiden hankkeiden kesken, jossa tärkeimpänä tavoitteena on löytää yhdessä parhaita käytäntöjä eläinten hyvinvoinnin parantamiseen hyödyntämällä vapaaporsituksen tuomia mahdollisuuksia kilpailukyky huomioiden. Hankkeen kesto on vajaa 2 vuotta.
Hanke koostuu kahdesta eri työkokonaisuudesta, jotka keskittyvät vapaaporsituksen parhaiden käytäntöjen selvittämiseen ja saadun tietämyksen jalkauttamiseen. Hanke toteutetaan Etelä-Pohjanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan ELY -keskusten alueilla.
Hanketta hallinnoi A-Tuottajat Oy, osatoteuttajana Helsingin yliopisto.
Tietokortti porsitushäkin käytöstä
Tietokortti pesäntekomateriaaleista
Lisätietoja:
Projektipäällikkö
Immonen Niina
040 482 5895
niina.immonen@atria.com
Vapaaporsituksella parempaa hyvinvointia
Asiantuntija
Valros Anna
050 415 1242
anna.valros@helsinki.fi
Professori, Helsingin yliopisto, Vapaaporsituksella parempaa hyvinvointia
Hanketyöntekijä
Hukkinen Vilja
050 563 8789
vilja.hukkinen@atria.com
Projektityöntekijä, Vapaaporsituksella parempaa hyvinvointia