Ännu kan man grilla ute, ta vara på de fina höstdagarna

Grilla gott och inhemskt.

Här tipsar vi om tre goda röror till grillköttet. Hoppas det smakar!

 

 

arabic-middle-eastern-dip-muhammara.jpg

 

Krämig paprikaröra

Du behöver:

100 g valnötter

500 g grillade paprikor på burk. Du kan också grilla dem själv, ta bort kärnhuset före grillning och dra av skalen från paprikorna när de svalnat.

3 dl finriven parmesan

4 msk olivolja

2 msk citronsaft

1 vitlöksklyfta, finriven

0.5 tsk cayennepeppar

Salt

 

Rosta valnötterna på en plåt tills de fått fin färg, cirka fem minuter. Mixa paprikan med nötterna. Rör ner parmesan och olja. Smaka av med citronsaft, vitlök, cayennepeppar och salt.

Tips! Vill du ha en mildare smak kan du röra ner naturell färskost i blandningen.

 

Snabb – Bearnaise

Ingredienser:

2 dl majonnäs

2 tsk flytande honung

1 msk hackad dragon

0,5 msk vitvinsvinäger

1 msk Colemans senapspulver

 

Blanda alla ingredienser utom senapspulvret som du silar över till sist och blandar ner i röran för att undvika klumpar. Om du vill kan du hacka lite persilja och strö över såsen före servering.

 

Fräsch limeröra

Ingredienser:

2 st limefrukter

2 dl crèmefraiche

2 msk flytande honung

2 msk finhackad citronmeliss

Svartpeppar

 

Riv skalen av två limefrukter och pressa saften från den ena. Rör ner i crèmefraiche tillsammans med citronmelissen och honungen. Smaka av med svartpeppar.