Grilla gott och inhemskt.
Här tipsar vi om tre goda röror till grillköttet. Hoppas det smakar!
Krämig paprikaröra
Du behöver:
100 g valnötter
500 g grillade paprikor på burk. Du kan också grilla dem själv, ta bort kärnhuset före grillning och dra av skalen från paprikorna när de svalnat.
3 dl finriven parmesan
4 msk olivolja
2 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta, finriven
0.5 tsk cayennepeppar
Salt
Rosta valnötterna på en plåt tills de fått fin färg, cirka fem minuter. Mixa paprikan med nötterna. Rör ner parmesan och olja. Smaka av med citronsaft, vitlök, cayennepeppar och salt.
Tips! Vill du ha en mildare smak kan du röra ner naturell färskost i blandningen.
Snabb – Bearnaise
Ingredienser:
2 dl majonnäs
2 tsk flytande honung
1 msk hackad dragon
0,5 msk vitvinsvinäger
1 msk Colemans senapspulver
Blanda alla ingredienser utom senapspulvret som du silar över till sist och blandar ner i röran för att undvika klumpar. Om du vill kan du hacka lite persilja och strö över såsen före servering.
Fräsch limeröra
Ingredienser:
2 st limefrukter
2 dl crèmefraiche
2 msk flytande honung
2 msk finhackad citronmeliss
Svartpeppar
Riv skalen av två limefrukter och pressa saften från den ena. Rör ner i crèmefraiche tillsammans med citronmelissen och honungen. Smaka av med svartpeppar.