Sopimusviljely

Sopimusviljelijänä saat enemmän

Teemme viljelysopimuksia kaikista viljalajeista ja palkokasveista, joita käytämme tehtaillamme Varkaudessa ja Koskenkorvalla. Omille sopimusviljelijöillemme pystymme varmistamaan viljan menekin kaikissa markkinatilanteissa. Samaan sopimukseen kuuluvat myös hyöty valkuaishinnoittelusta kaikilla rehuviljalajeille, sekä vehnän kilpailukykyisin hinta rehu- tai leipälaatuisena. Isojyväiselle kauralle maksamme myös lajikelisän.

Meille laatu on kaikista tärkein kriteeri ja sopimukseen kuuluu viljojen analysointipalvelu. Sopimusviljelijät eivät maksa käyntimaksuja tai pienerävähennyksiä. Olemme jo usean vuoden tilittäneet kaikki viljalajit 14 päivän sisällä toimituksesta.

Sopimusviljelijän etuja

  • Sopimus varmistaa viljan varman menekin kaikissa markkinatilanteissa
  • Viljelijä hyötyy normaalin hlp- ja kosteushyvitysten lisäksi valkuaishinnoittelusta kaikilla viljalajeilla
  • Maksamme kaikille viljakasveille takuuhinnan
  • Suurijyväisille kauralajikkeille maksamme lajikelisää 
  • Tilitysaika 14 vrk ensimmäisenä Suomessa kaikille viljalajeille

Kysy lisää viljelysopimuksista: p. 010 316 8012

Tee viljelysopimus täällä
Viljelysopimuksen ehdot 
Lataa viljelysopimus paperisena tästä
Sopimusviljelyyn suositellut kauralajikkeet

Lue lisää:

Tuntuvia etuja A-Rehun sopimusviljelijänä


Katso tästä viljelysopimusmallien hinnoittelurakenne

Porttihinta:

A-Rehu maksaa A-Rehun tehtaiden ko. päivän porttihinnan, minkä lisäksi hintaa korotetaan tai alennetaan kulloinkin voimassaolevien laatuhyvitysten tai laatuvähennysten mukaisesti. Hintaa ei ole vielä sidottu vaan se on avoin. Hinnan sitominen tehdään myöhemmin kun toimituksesta on sovittu. A-Rehun järjestäessä noudon, lopullisesta hinnasta vähennetään rahtikulu. Viljelijän toimittaessa itse, ei rahtikulua vähennetä.

Kiinteähinta:

A-Rehu ja viljelijä sopivat hinnan kiinteäksi A-Rehun noteeraaman kiinteän porttihinnan mukaisesti. Tämän lisäksi hintaa korotetaan tai alennetaan kulloinkin voimassaolevien laatuhyvitysten tai laatuvähennysten mukaisesti. A-Rehun järjestäessä noudon, lopullisesta hinnasta vähennetään rahtikulu. Viljelijän toimittaessa itse, ei rahtikulua vähennetä.

Hintaputkisopimus:

Hintaputkisopimuksessa osapuolet sitoutuvat noudattamaan hinnoittelussa 10 €/tn hintaputkea, mikä tarkoittaa sitä, että jos kaupantekohetkellä A-Rehun voimassa oleva porttihinta on yli 10 €/tn enemmän tai vähemmän kuin sovittu kiinteä hinta, muutetaan kiinteää hintaa 10 euroa ylittävällä erotuksen määrällä. Tämän lisäksi hintaa korotetaan tai alennetaan kulloinkin voimassaolevien laatuhyvitysten tai laatuvähennysten mukaisesti. A-Rehun järjestäessä noudon, lopullisesta hinnasta vähennetään rahtikulu. Viljelijän toimittaessa itse, ei rahtikulua vähennetä.

Takuuhintasopimus:

Takuuhinnalla tarkoitetaan Sopimuksessa alinta hintaa, minkä alle hinta ei voi laskea missään markkinatilanteessa. Jos hinta sen sijaan nousee takuuhinnan yli A-Rehun noteeraamissa porttihinnoissa, korjataan viljelykasvin hinta kyseiselle ylemmälle hintatasolle. Lisäksi hintaa korotetaan tai alennetaan kulloinkin voimassaolevien laatuhyvitysten tai laatuvähennysten mukaisesti. A-Rehun järjestäessä noudon, lopullisesta hinnasta vähennetään rahtikulu. Viljelijän toimittaessa itse, ei rahtikulua vähennetä.

Useimmin kysytyt kysymykset

Pitääkö hinta kiinnittää/sitoa aina kun tekee viljelysopimuksen?

Ei tarvitse. Hinnoittelumalleja on useita.  Hinnan voi jättää esimerkiksi täysin auki, jolloin hinta määräytyy vasta kaupantekohetkellä. Halutessasi voit toki kiinnittää hinnan verkkosivuillamme ilmoitetun hinnaston mukaisesti.

Onko sopimuksessa toimituspakko, mikäli sato epäonnistuu?

Ei ole. Sopimuksemme suojelee viljelijää ylivoimaisista esteistä johtuen. Näitä ovat muun muassa satovahinko, tulipalo yms. Näissä tapauksissa ilmoittaminen meille riittää. Emme peri missään tilanteissa esim. sakkomaksuja.

Jos satoa tulee enemmän tai vähemmän kuin sopimukseen on merkitty, mitä teen?

Näissä tapauksissa joustamme markkina/porttihintaisissa sopimuksissa +/- 25%. Emme kuitenkaan koskaan ole velvoittaneet asiakasta toimittamaan vajaaksi jäänyttä sopimusmäärää, emmekä peri lainkaan sopimussakkomaksuja. Ymmärrämme, että jokainen satokausi on erilainen. Ilmoitus näissä tapauksissa riittää meille.

Mitä teen rehuviljan viljelysopimuksella, jos vehnä, kaura tai ohra osoittautuukin elintarvikelaatuiseksi?

Näissä tapauksissa viljelysopimuksemme on viljelijän turvana. Voimme välittää viljaeräsi sille elintarviketoimijalle, joka maksaa erästäsi parhaimman hinnan. Näin ollen voit olla varma, että kauttamme saat aina parhaimman hinnan viljallesi.

Mikä on pienin määrä, mistä voin tehdä viljelysopimuksen?

Alarajaa ei ole, mutta meidän noutaessa kuorman minimitoimituserä täytyy olla vähintään 36,0 tn. Itse toimitettaessa alarajaa ei ole. Lisäksi emme peri lainkaan pienerävähennysmaksuja.

Mitä hyötyä on viljelysopimuksesta?

Oli markkinatilanne mikä tahansa, viljelysopimuksella varmistat sopimuseriesi varman menekin ja lisäksi maksamme takuuhinnan 200 e/tn herneelle ja härkäpavulle. Lisäksi maksamme kaikille viljoille rehuviljan valkuaishinnoittelun ja kauralle lajikelisän, mikäli lajikkeesi löytyy suositeltujen lajikkeiden listalta. Lisäksi maksamme myös viljalle takuuhintaa, kuten herneelle. Muistathan, että sopimusviljelijälle viljan analysointi on aina maksutonta.

Mitä tarkoittaa takuuhinta?

Takuuhinnalla tarkoitetaan sopimuksessa alinta hintaa, minkä alle hinta ei voi laskea missään markkinatilanteessa. Jos hinta sen sijaan nousee takuuhinnan yli A-Rehun noteeraamissa hinnoissa, korjataan hinta kyseiselle ylemmälle hintatasolle välittömästi. Näin ollen sopimusviljelijä voittaa aina.

arehu_viljelysopimus_grafiikka_tekstilla_21022019_web.jpg