Erinomainen yhdistelmätila

Iso-Tuiskun tila

Tietoa tilasta:

  • Tilan isäntäpari: Marko ja Lotta Iso-Tuisku 
  • Markon ja Lotan lisäksi tilalla työskentelee yleensä 3–4 työntekijää sikalassa sekä pari työntekijää muissa tehtävissä. 
  • Tilan tuotantosuunta: Yhdistelmäsikala 
  • Tila on perustettu 1930-luvulla, sukupolvenvaihdos vuonna 2004 

”Kehitysmyönteinen ja eteenpäin katsova tila, joka antaa kasvot suomalaiselle ruoantuotannolle. Tuottavuus erinomaisella tasolla. Tilan arki näkyy sosiaalisessa mediassa ja suomalaisen ruuan puolesta tehdään pieniä ja suuria tekoja. Tulevaisuuden investoinneissa panostetaan koko ketjun hallintaan.”

Iso-Tuiskun tilalla toimintaa ohjaa äärimmäinen pitkäjänteisyys ja rauhallisuus. Hyvinä ja huonoina aikoina työt tehdään perusteellisesti ja huolellisesti. Tilan tärkeimpiin arvoihin kuuluu ehdottomasti kotimaisuus ja vastuun kantaminen omasta työstä ja toiminnasta.   ”Lisäksi haluamme, että meillä, työntekijöillämme sekä eläimillä on hyvä olla. Haluamme olla varmoja, että kaikki mikä lähtee meidän ovestamme ulos, on turvallista”, kertovat Iso-Tuiskun tilan Lotta ja Marko.     

Tulevaisuuden agendana on pyrkiä hyödyntämään toimintaympäristöä ja yhteistyötä, sillä tila toimii alueella, jossa maataloustuotantoa on paljon. Kukaan ei pärjää yksin, ja siksi tarvitaan työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita.   ”Harmoniassa ja yhteistyössä ympäröivän yhteiskunnan kanssa homma toimii!”      

Isäntäpari haluaa korostaa erityisesti avoimuutta hyvien käytäntöjen jakamisessa ja he toivovatkin, että yhteistyötä tuottajien välillä tapahtuisi yhä enemmän.  

”Hyväksi havaittuja juttuja on kiva jakaa toisten kanssa.”