Erinomaisten pihvivasikoiden tuottaja

Toukolan tila

Tietoa tilasta:

  • Tilan isäntäpari: Juhani ja Raija Kyöstilä
  • Tilalla ei ole muita osakkaita tai omistajia
  • Tilan tuotantosuunta: Nautatila
  • Tila perustettu v. 1688, Juhani ja Raija tilallisina vuodesta 1986.

"Juhani on vuosia jalostanut Charolais-karjaansa sekä etenkin panostanut hyvään siitossonniin. Eläinten hyvä hoito palkitsee erinomaisilla kasvutuloksilla. Tästä on seuraavan sukupolven hyvä jatkaa."

Juhani ja Raija Kyöstilälle eri tuotantosuuntia ylläpitävän Toukolan tilan menestyksekäs ylläpito sekä eläinten hyvinvointi ovat tärkeimpiä arvoja tilan toiminnassa. ”Siitossonni on ollut aina ihan ykkösjuttu. Siitä on lähdetty liikkeelle.”

Tilalla pyritään aina huolelliseen tekemiseen, jonka uskotaan olevan myös avain menestyksekkääseen toimintaan. ”Aina pyritään huolenpitoon, jotta eläinten kanssa tultaisiin toimeen mahdollisimman hyvin. Sillä saadaan kaikille turvalliset olosuhteet.”, Juhani Kyöstilä toteaa.

Juhani ja Raija ovat väistymässä uuden isäntäparin tieltä parin vuoden kuluttua. Ennen isäntäparin vaihdosta tavoitteena on ylläpitää nykyistä toimintaa, jotta uusille tulijoille on mahdollista jättää mahdollisimman hyvä lähtökohta tilan pyörittämiseen.

Työtä tehdään tilalla tunnollisesti ja eläinten hyvinvointi on aina asian ytimessä. Juhani haluaa vielä välittää erityiskiitokset Elimäelle MTY Hannolalle, jonka kanssa yhteistyö sonnien parissa on toiminut hienosti.

”Pitkä tie on kuljettu vuodesta 1995, kun omista lypsylehmistä lähdettiin liikkeelle.”