Erinomaisten liharotuisten sonnien kasvattaja

Reikon tila

Tietoa tilasta:

  • Tilan isäntä ja emäntä: Janne ja Erika Koivumäki
  • Tilan tuotantosuunta: Yhdistetty kasvinviljely ja kotieläintalous (sekatilat)
  • Tila siirtyi nykyisille omistajille vuonna 2002, ensimmäinen eläinkasvattamo valmistui vuonna 2007

"Erika ja Janne ovat määrätietoisesti kehittäneet ja laajentaneet tuotantoaan. Eläimistä todella pidetään ja kasvut puhuvat puolestaan. Yrittäjäpariskunta toimii myös aktiivisesti kotimaisen tuotannon puolestapuhujina."

Reikon tilalliset, Erika ja Janne Koivumäki ovat parin viimeisen vuosikymmenen aikana kasvattaneet tilaansa sekä kasvatettavien eläinten lukumäärää muutamasta kymmenestä miltei pariin sataan. ”Aikaisemmin ostimme vasikoita myös muualta, mutta nyt kaikki kasvatettavamme ovat omalla tilalla syntyneitä. Siksi olemme lisänneet myös emojen määrää. Olemme tähän päätökseen sekä siitä saamiimme tuloksiin erittäin tyytyväisiä”, Erika Koivumäki kertoo.

Reikon tilan menestyksen salaisuus ei perustu erityisiin poppakonsteihin, vaan yrittäjäpariskunnan rohkeuteen kokeilla uutta ja tehdä päätöksiä omien kokemusten pohjalta. ”Meille eläinaineksen laatu on todella tärkeää, ja siksi olemme satsanneet muun muassa emojemme luonteeseen, helppoon synnytykseen sekä hyvään nurmirehuun. Uskomme, että laadukkaan perustekemisen kautta päästään parhaisiin tuloksiin, ja tämä voittamamme palkinto kertoo, että oikeilla jäljillä ollaan”, Koivumäki iloitsee.

Oman toiminnan laatu ja sen jatkuva parantaminen onkin Koivumäkien ykkösprioriteetti.

”Emme haaveile suuremmista volyymeista, vaan pyrimme hiomaan nykyistä toimintaamme entisestään. Olemme ylpeästi pieni Atrian Perhetila. Meille tämä palkinto ei ole vain diplomi seinällä, vaan suuri kunnia ja arvostuksen osoitus jokapäiväisestä työstä, josta on ilo kertoa myös eteenpäin.”