Erinomaisten pihvivasikoiden tuottaja

MTY Sillansuu

Tietoa tilasta:

  • Tilan isäntä: Markku Hatakka
  • Muut osakkaat: Sirpa ja Viljami Hatakka
  • Lisäksi tilalla agrologiharjoittelija suorittamassa 90 päivän oppimisjaksoa.
  • Tilan tuotantosuunta: Nautatila
  • Tila perustettu: v. 1584, Hatakka tilallisena vuodesta 1985

”Sillansuu MTY eli Markku, Sirpa ja Viljami Hatakka on perheyritys, jossa eläimet hoidetaan huolella. Markku ja Sirpa tekevät työtä pitkällä kokemuksella ja Viljami tuo mukaan uusia ideoita. Tilalla on ollut vuodesta toiseen hyvät tuotantotulokset. Eläinaines, hyvät laitumet ja vasikoiden lisäruokinta ovat hyvien kasvutulosten takana.”

Sillansuu MTY:n tilalla on viljelty jo kuninkaiden ja itsenäisen tasavallan aikana vuodesta 1584 lähtien, mutta suomalainen talonpoikaisarvo näkyy toiminnassa edelleen: tila ja työ kulkevat sukupolvelta toiselle. Perheyrityksessä uskotaan, että onnistua voi ainoastaan tekemällä parhaansa ja puhaltamalla yhteen hiileen. ”Pyrimme tekemään kaiken mahdollisimman hyvin myös jatkoa ajatellen, jotta kasvu sujuu myös jatkokasvattamoissa”, kertoo Markku Hatakka.

Sonnit ja viljelykierto tilalla ovat olleet hyviä ja epidemioilta on säästytty. Sen lisäksi tilalla uskotaan, että toiminnassa on ollut mukana myös ripaus onnea. ”Huolella on tehty. Vasikoita seurataan ahkerasti ja monet pienet asiat vaikuttavat kokonaisuuteen”.

Tulevaisuudessa tilalla aiotaan jatkaa tehokasta työtä eläinten hyvinvoinnin ehdoilla. Tilalla peltojen lisäksi myös kotieläimet on jo siirretty luomuun. Luomussa tilan erikoisuutena on laidunkierrossa käytettävä ruis-raeheinän kasvu.

"Vasikoille se on äärettömän hyvä ja tehokas juttu."