Erinomaisten maitorotuisten sonnien kasvattaja

Arolan tila

Tietoa tilasta:

  • Tilan isäntä: Riku Pussinen
  • Tilan tuotantosuunta: nautatila
  • Tila siirtynyt nykyiselle omistajalle vuonna 2010

”Rikulle tärkeää on eläinten hyvinvointi ja olosuhteet navetalla, tilaa ja kuiviketta on reilusti. Hyvä ja riittävän vahva ruokinta on myös yksi tärkeä asia tulosten takana.”

Arolan tilalla tärkeintä on, että eläimet voivat hyvin. Siksi muun muassa kuivitukseen ja rehun laatuun satsataan paljon. ”Tilavissa ja tiheästi kuivitetuissa karsinoissa sonneilla on hyvä olla. Kasvatan sonniemme ruuan pääosin osin itse, jolloin laatua on myös helppo seurata tiiviisti”, Arolan tilan isäntä, Riku Pussinen kertoo.

Pussinen vannoo laadukkaan perustekemisen nimeen, ja tulokset puhuvat myös puolestaan. ”Asetimme vuonna 2014 sonnien keskikasvun tavoitteeksi 600 gramman päivävauhdin. Nyt vajaan kuuden vuoden jälkeen, vuonna 2020, keskikasvu on jo 660 grammaa, eli olemme saavuttaneet ja jopa ylittäneet tavoitteemme. Siihen olen erittäin tyytyväinen”, Pussinen sanoo.

Saatu palkinto osoittaa Airolan tilalle ennen kaikkea, että suunta on oikea, ja kannustaa parantamaan tekemistä entisestään.

”Tämä on meille iso tunnustus ja todiste siitä, että olemme tehneet tilalla oikeita ratkaisuja. Suuria muutoksia ei ole tällä hetkellä näköpiirissä, mutta pyrimme totta kai jatkuvasti kehittämään toimintaamme pienillä parannuksilla.”