Erinomaisten ternivasikoiden tuottaja

Peltolan tila

Tietoa tilasta:

  • Tilan isäntäpari: Arto ja Leena-Kaisa Heikkinen
  • Isäntäparin lisäksi tilalla työskentelee kesäisin kausityöntekijä
  • Tilan tuotantosuunta: Maitotila
  • Arton ja Leena-Kaisan toiminta tilalla alkanut v. 2004

"Leena-Kaisa ja Arto ovat huippu maidontuottajia, jotka pyrkivät toiminnallaan tehokkuuteen. Kestävä lypsykarja mahdollistaa suuren liharoturisteytysprosentin käyttämisen. Vasikat ruokitaan maksimiannoksella olkikuivikkeelle, jonka ansiosta tuotantotulokset ovat erinomaisia ja vasikat pysyvät hyvin terveinä."

Peltolan tilalla pyritään kestävään ja toimivaan kokonaisuuteen. ”Työhön käytetty aika on tehokasta. Karjapuolella ollaan jo monta vuotta pyritty siihen, että karja olisi kestävämpää.”, Arto Heikkinen sanoo.

Tyytyväisten vasikoiden takana on Heikkisen mukaan rajaton maidonsaanti, laadukas ravinto sekä hyvät olosuhteet. ”Tilan vasikat saavat juoda maitoa niin paljon kuin haluavat. Aamuin illoin juotetaan ja kaikki vasikat kasvavat olkikuivikkeella. Lisäksi huolehditaan asiallisesta tautisulusta sekä ylläpidetään hyvää hygieniaa navettatekemisessä.”

Yksinkertaisuus ja suoraviivaisuus sekä eläinten hyvinvointi ovat Heikkisen mukaan avainasioita päivittäisessä työssä.

”Olemme yksinkertaistaneet työprosesseja navetassa, mikä on tehnyt työstä myös tehokkaampaa. Ajankäyttöä tehostamalla on saatu vapautettua aikaa tilan kehittämiselle sekä perheelle ja vapaa-ajalle.”

Lähitulevaisuudessa Peltolan tilalla aiotaan ylläpitää nykyistä toimintaa.

”Isompia investointeja tai laajennuksia ei aiota nyt tehdä, mutta edelleen keskitymme karjan jalostamiseen sekä tuotannon kestävyyteen.”