23

Paavola Virpi

Kotikunta: Kaustinen

Ikä: 52

Koulutus/ammatti: maatalous-metsätieteiden maisteri MMM agronomi, agrologi amk / maatalousyrittäjä

Atrialainen tuottaja vuodesta: 2009

Tuotantosuunta: Lypsykarja/naudanliha

Muut/aiemmat luottamustoimet: MTK-Kaustinen johtokunnan jäsen, ProAgria Keski-Pohjanmaa hallituksen varajäsen. (aiemmin Perhonjokilaakson Osuuspankki edustajisto)

Mitkä ovat mielestäsi Atrian ja osuuskuntien muodostaman arvoketjun vahvuuksia: Atrian ja osuuskuntien arvoketjun vahvuuksia ovat kotimaisuus, yhteistyö ja toimintavarmuus. Vahvuuksia ovat myös vastuullisuus, ympäristöystävällisyys ja eettisyys, joita pitäisi tuoda entistä enemmän esiin, ja saada nämä vahvuudet kotiutettua myös tuottajahintaan.

Mitä asioita kehittäisit Atrian alkutuotannossa: Suomalaisen ruuan laadun, puhtauden ja vastuullisen tuotantotavan esille tuomiseen markkinoinnissa sekä kotimaan- että vientimarkkinoilla. Suomalainen laadukas tuotanto pitäisi pystyä brändäämään entistä paremmin markkinoilla, ja sitä kautta saamaan tuotteille lisäarvoa ja tuottajille parempaa hintaa.
Rehu- ja viljakaupassa entistä tehokkaampaa ja sujuvampaa toimintaa. Kotimaisen valkuaisen käytön lisääminen rehuratkaisuissa. Teuras- ja välitysnoudot entistäkin sujuvammaksi. Tuottajille hankkeita ja koulutuksia, joissa mahdollisuus verkostoitua.

Mitä tekijöitä pidät omistajana tärkeänä, kun arvioit osuuskunnan ja Atrian suoriutumista: Omistajana pidän tärkeänä hyvää tilityshintaa, sujuvia teuras- ja välitysnoutoja, sekä vakaata ja riittävät palvelut tarjoavaa osuuskuntaa. Tuottajien taloudellinen pärjääminen on kotimaisen ruuantuotannon perusta.

Millaisia toimintaympäristössä tapahtuneita muutoksia tulee mielestäsi huomioida, kun osuuskunnalle laaditaan uutta strategiaa seuraavan edustajiston toimikauden aikana: Huoltovarmuuteen liittyvät asiat: kotimainen lihantuotanto on osa ratkaisua. Epävakaassa maailmantilanteessa varmistettava lihantuottajille toimiva tuotantoketju myös mahdollisissa häiriötilanteissa. Kuluttajien odotukset hiilineutraalista, ympäristöystävällisestä ja eettisestä tuotannosta. Tuottajien kilpailukyvyn kehittäminen vastaamaan toimintaympäristön muutoksiin.

Millaiset edellytykset osuuskunnan jäsenillä on menestyä lihantuotannossa: Osuuskunnan jäsenillä on erittäin hyvät edellytykset menestyä lihantuotannossa. Osuuskunta tarjoaa vakaat ja sujuvat teuras- ja välitysnoudot sekä muita palveluja. Osuuskunnan kautta on myös mahdollista osallistua oman tilan toiminnan kehittämiseen hankkeiden ja seminaarien myötä.

Miksi olet ehdokkaana edustajiston vaaleissa: Pyydettiin ehdokkaaksi. Haluan tuoda tuottajan näkökulmaa esiin ja vaikuttaa asioihin.