Kotikunta: Joensuu
Ikä: 47
Koulutus ja/tai ammatti: Viljelijäteknikko
Tilan tuotantosuunta: Naudanlihan loppukasvatus
Atrialainen tuottaja vuodesta: 1999
Muut/aiemmat luottamustoimet: Ei ole
Mitkä ovat mielestäsi Atrian ja osuuskuntien muodostaman arvoketjun vahvuuksia? Vahva ja vakavarainen ja omistajaläheinen kotimaisen liha raaka-aineen jalostaja ja markkinoija.
Mitä asioita kehittäisit Atrian alkutuotannossa? Tuotannon suunnitelmallisuus ja ennakointi ternivasikan syntymästä kuluttajan ruokapöytään saakka, ympäristöasioita unohtamatta.
Mitä tekijöitä pidät omistajana tärkeänä, kun arvioit osuuskunnan ja Atrian suoriutumista? Kotimaiseen lihaan sitoutuminen on erittäin tärkeä ja vahva kortti kun suosittelemme kuluttajille Atrialaisia tuotteita.
Osuuskunnan strategiakausi on päättymässä vuoden 2025 lopussa. Millaisia toimintaympäristössä tapahtuneita muutoksia tulee mielestäsi huomioida, kun osuuskunnalle laaditaan uutta strategiaa seuraavan edustajiston toimikauden aikana? Tilat vähenevät ja erikoistuvat sekä yksikkökoot kasvavat entisestään. On erittäin tärkeä, että tuottajista pidetään huolta, että he pärjäävät taloudellisesti ja koulutetaan ja opastetaan muuttuvassa ympäristössä.
Millaiset edellytykset osuuskunnan jäsenillä on menestyä lihantuotannossa? Lihakunnan jäsenillä eli tuottajilla on vahva ja vakavarainen osuuskunta takana, jolla on vahva vaikutusvalta Atriaan ja sitä kautta omaan ja Atrian kilpailukykyiseen pärjäämiseen ruokamarkkinassa.
Miksi olet ehdokkaana edustajiston vaaleissa? Paikallinen MTK pyysi ja henkilökohtainen kiinnostus Lihakunnan ja sitä kautta Atrian toiminnan seurantaan ja mahdolliseen vaikuttamiseen.