Skip Navigation LinksEtusivu » AtriaSiipi » Vastuullisuus ja laatu

Laatu ja vastuullisuus AtriaSiipi -ketjussa 

Broilerituotanto on hyvin intensiivistä sekä nopeatempoista lihantuotantoa. Tämä aiheuttaa vaatimuksia koko tuotantoketjulle jo isovanhempaispolvesta alkaen. Vastasyntyneet linnut ovat varsin herkkiä ympäristön eri tekijöille. Linnun vastustuskyky kehittyy lopullisesti vasta kasvattamossa, ja tämä asettaa tuotantotiloille suuret vaatimukset. Kaikissa ketjun tuotantotiloissa on noudatettava samoja hygieniavaatimuksia. Kanalat on pestävä ja desinfioitava huolellisesti erien välissä. Tuotantotiloihin kuljetaan aina hygieniarajan kautta, jossa vaihdetaan kengät sekä vaatteet. Kädet pestään ja käytetään päähinettä halliin mentäessä.  Vierailijoita ei yleisesti kanaloihin päästetä hygieniasyistä.

Suomessa tuotetaan maailman terveellisintä broileria, sillä Suomessa on harvinaisen hyvä lintujen tautitilanne. Salmonellakontrolli on äärimmäisen tiukka, sillä Suomessa vastustetaan kaikkia salmonellatyyppejä eli noin 2000 eri kantaa. Jokainen erä tutkitaan ennen teurastusta salmonellan varalta.