Skip Navigation LinksEtusivu » AtriaSiipi » Ruokinta ja rehut

  A-Rehun Perhetilan broilerirehut kattavat koko ketjun aina nuorikoiden kasvatuksesta emobroilereihin ja broilereihin.  Kaikkien Perhetilan broilerirehujen perustana ovat laadukkaat raaka-aineet, linnun suolistolle sopiva karkeajauhatus sekä jokaiseen tuotantovaiheeseen optimaaliset ravintoainetasot ja rehun olomuodot.

Suurin yksittäinen raaka-aine on kotimainen kaura, mitä käytetään runsaasti rehuissa sekä kuorittuna että kuorimattomana. Kauran kuorimisesta syntyvä kuori pelletöidään ja käytetään biopolttoaineena maatiloilla ja lämpövoimalaitoksissa. Toiseksi suurin raaka-aine on kotimainen vehnä. Valkuaislähteinä käytetään soija- ja rypsirouhetta sekä rypsipuristetta. Mitään eläinperäisiä raaka-aineita ei käytetä.

Nuorikoiden ruokinta

Nuorikkojen rehut jaetaan ns. spinfeedereillä (keskipakolevitin) pehkulle, josta nuorikot nokkivat ja kuopsuttelevat rehurakeet omaan tahtiinsa. Rakeen fysikaalisen laadun on oltava ensiluokkaista.

Emobroilereille evästä

Emobroilerit ruokitaan pääasiassa ketjuruokkijoilla. Emobroilerien rehu on mureista. Puolet rehusta on kotimaista kauraa. Lisäksi emobroilerit tarvitsevat runsaasti kalsiumia munan kuoren muodostamiseen. Kukot syövät omaa murettaan kukkoruokkijoistaan.

Kasvatusajan rehustus

Broilerit saavat ensimmäisen viikon ajan pienille tipuille suunniteltua mureista Untuvikko-startteria. Sen jälkeen ne siirtyvät syömään rakeista rehua, mihin lisätään tilalla kotoista kokojyvävehnää. Vehnää annostellaan erillisen viljankäyttötaulukon mukaisesti riippuen linnun iästä ja vehnän analysoidusta valkuaispitoisuudesta. Rehu jaetaan useita kertoja päivässä automaattisesti kuppeihin, paitsi ensimmäiset päivät untuvikot syövät rehunsa pehkulle levitetyltä paperilta.

  A-Rehun valikoimista löytyvät Perhetilan broilerirehut kaikkiin broilerituotannon vaiheisiin.

Rehut valmistetaan A-Rehun Koskenkorvan rehutehtaalla.