Skip Navigation LinksEtusivu » AtriaNauta » Ajankohtaista » Maitotilalta maailman parasta pihviä

Maitotilalta maailman parasta pihviä 

Korven tilalta tullut ulkofileepihvi valittiin vastikään maailman parhaaksi pihviksi World Steak Challenge -kilpailussa Lontoossa. Suomalaisen lihan käsitteli kilpailukuntoon Atrian tanskalainen yhteistyökumppani.
- Se tuli kyllä yllätyksenä. Sen toki tiesimme, että eläinten hoito ja rehu ovat meillä ensiluokkaista. Muutama hieho meiltä lähtee aina välillä genomitestien perusteella teuraaksi, ja tämä kyseinen pääsi ehkä vähän turhankin pulskaksi autoa odotellessaan. Rasvaa oli siis mukavasti, sehän sen hyvän maun tekee. Meillä Suomessa ollaan vain niin tottuneita siihen uskomukseen, että rasva on myrkkyä, Merja harmittelee.
Teurashiehoja hoidetaan Korven tilalla ihan samaan tapaan kuin muitakin lehmiä.
- Hyvää hoitoa ja hyvää sapuskaa, AIV:n lisäksi reilusti korsirehua, pariskunta summaa.
Korville kuivan heinän teko on itsestäänselvyys.
- Vaikka se on käsityötä ja työlästä tehdä, se on kuitenkin meillä todella tärkeä osa ruokintaa. Siinä on kuitua eikä liikaa ravinteita, oikeaa terveysruokaa.
Kuivaa heinää tehdään vuodessa noin 40 000 kiloa.
Vaikka pihvipalkinto olikin ennennäkemätön kunnianosoitus, ollaan Korven tilalla totuttu ottamaan vastaan pystejä ja plakaatteja.
- Meillä on ollut kaikkiaan kahdeksan satatonnaria. En tiedä, onko Lapissa millään muulla tilalla ollut niin montaa, Hannu sanoo.

Lue lisää syyskuun lopussa ilmestyvästä AtriaTuottaja -lehdestä.