Valkoinen Puu uudisti A-Rehun maitotilojen satatonnari-palkinnon

09.09.2019 13:10

blobid1.jpg

A-Rehu on palkinnut koko historiansa ajan maitotilojen 100- tai 150-tonnareita eli lypsylehmiä, jotka ovat lypsäneet yli 100 000 tai 150 000 litraa maitoa elämänsä aikana.

- Haluamme huomioida meidän rehuilla hyviin tuotantotuloksiin päässeitä tiloja palkitsemalla heidät hyvin tehdystä työstä. Huipputulokset syntyvät ammattitaidolla, kertoo Atria Nauta hankintajohtaja Sinikka Hassinen.

A-Rehulla on maitotiloja asiakkaana ympäri Suomea pari tuhatta ja tilojen kanssa rehustuksen ja ruokintaratkaisut suunnittelevat 14 asiantuntijaa yhdessä tehtaan asiantuntijoiden kanssa.

Uniikki ja kestävä palkinto

Palkintojen uudistus lähti ajatuksesta saada tiloille jotain uniikkia ja kestävää – pysyvä muisto. Tarjouskilpailun voitti etelä-pohjalainen Valkoinen Puu Oy.

- Meille oli ilo saada tehdä oma ehdotus satatonnari-palkinnoksi ja kunnia tulla valituiksi palkinnon tekijöiksi, koska meille kotimainen maatalous ja lähellä tuotettu ruoka ovat tärkeitä arvoja. Kahvilayrittäjinä teemme tiivistä yhteistyötä lähituottajien kanssa ja lisäksi myös me itse viljelemme kotitilan peltoja, kertoo Kirsi Heidt Valkoinen Puu Oy:n toimitusjohtaja.

Palkintolautasia on kolmea eri kokoa, joista 1.9. alkaen uudet 100-tonnari-tilat tulevat saamaan ensimmäisenä pienimmän lautasen, seuraavasta isomman lautasen ja kolmannesta tai 150-tonnarista kulhon.

- Valkoisen Puun Kirsin ja Markin kanssa yhteistyö oli mutkatonta ja todella innostavaa. He saivat heti kiinni meidän ideastamme ja yllättivät meidät positiivisesti jo ensimmäisellä vedoksella, jota muutimme vain hieman. On mahtavaa tehdä yhteistyötä kotimaisia raaka-aineita arvostavan yrityksen kanssa myös tällaisen palkinnon osalta, iloitsee A-Rehun viestintäpäällikkö Sanna Kivimäki.

- Suunnitteluprosessi oli antoisa Atrian alkutuotannon tiimin kanssa, kun heillä oli selkeä, maanläheinen visio tuotteeseen sopivista elementeistä, kertoo Kirsi Heidt Valkoinen Puu Oy:n toimitusjohtaja.

Yrittäjäpariskunnan koti ja keramiikkastudio sijaitsee maaseudulla peltojen keskellä, joten inspiraatio löytyi läheltä:

- Maatalousyrittäjyys on yrittäjyyttä koko perheen voimin ja lähtökohtana meidän suunnittelussa oli luoda jotain kaunista ja käytännöllistä, joka toisi iloa koko perheen arkeen.

- Kestävää, käsintehtyä, ja ennen kaikkea kaunista suomalaista keramiikkaa on ilo viedä palkinnoksi tiloille, Kivimäki päättää.