Nautojen korvamerkit

A-Kauppa markkinoi Tru-Test korvamerkkejä. Korvamerkkien tilaaminen onnistuu samalla tavoin, kuin muidenkin nautojen virallisten korvamerkkien tilaukset Minun maatilani-ohjelmiston kautta. Tilauksen voit tehdä myös soittamalla nautarekisterin asiakaspalveluun, p. 09 856 660 00 tai fax 09 27 100 35.

Tru-Test korvamerkit ovat saksalaisen Caisleyn valmistamia ja ne koodataan tilausten mukaisesti Tanskassa. Korvamerkeillä on monia muista poikkeavia ominaisuuksia, jotka tekevät niistä yhden markkinoiden laadukkaimmista korvamerkeistä.

Merkit huomioivat eläinten hyvinvoinnin

Valmistuksessa ei käytetä kierrätysraaka-aineita, mikä takaa merkkien tasalaatuisuuden. Niiden suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti eläinten hyvinvointi ja merkki onkin muodoltaan pyöreäreunainen ja kupera. Kiinnitysmekanismin kovamuovinen kärki ja kaulus leikkaavat kiinnitettäessä siistin reiän korvaan, joka paranee nopeasti. Paranemista edesauttaa myös merkissä oleva ilmanvaihto ura jolloin kiinnityskohta kuivuu nopeasti. Merkki myös pyörii kiinnityksessään vapaasti eikä se hankaa korvaa tai kiinnitysmekanismi kulu käytössä.

Merkin ISO -standardin mukainen elektroniikka on AEG:n valmistama ja se on muista merkeistä poiketen valettu tiiviisti kuoren sisään, jolloin lämpötilavaihtelut eivät pääse sen toimintaa vuosienkaan saatossa häiritsemään. Tunnistin on FDX-tekniikkaa. Merkissä ei ole käytetty kiinnitysosissa elektroniikkaa häiritseviä metalliosia.

Merkkiparit pysyvät paremmin tallella, kun merkit toimitetaan toisiinsa kiinnitettyinä. Käytä kiinnittämiseen Caisleyn kiinnityspihtejä tai Allflexin punaisia pihtejä, joihin on vaihdettu Caisley-neula. Pihdit ja neulat saat A-Kaupasta. HUOM! GenoMerkkien kiinnitys ainoastaan Caisleyn pihdillä!

image6fktx.pngVarmista että tilasi eMerkkejä lukevat laitteet ja järjestelmät tukevat Tru-Testin eMerkkien FDX-tekniikkaa!

Huom! Tutustu A-Rehun kilpailukykyiseen ja muista toimijoista poikkeavaan korvamerkkien hinnoitteluun. Meillä tiedät heti mitä tilauksesi tulee maksamaan, sillä tilauksiin ei tule erillisiä tilaus- tai toimituskuluja. Viranomaismaksut vapaiden merkkien rekisteröinnistä laskuttaa suoraan Evira. Tilauksellesi saat myös edullista A-Rahoitusta. 

Korvamerkkien tilausohje

Korvamerkkien kiinnitysohje

Korvamerkkien hinnasto

 

Merkkivaihtoehdot:

Tru-Test eLappu
Tru-Test pääMerkki
Tru-Test tilapäismerkki
Tru-Test GenoMerkki

 


Tru-Test GenoMerkki

Korvasta näyte samalla kun vasikka merkitään

A-Rehu on tuonut markkinoille Tru-Test GenoMerkin, jolla voi korvata vasikan päämerkin. GenoMerkki on Eviran hyväksymä ja on tilattavissa samoin kuin muutkin viralliset korvamerkit, Minun maatilani-ohjelmiston kautta. GenoMerkin parina on vasempaan korvaan kiinnitettävä TruTest eLappu eli A-Rehun markkkinoima eMerkki, joka on luettavissa sekä lukijalaitteilla että paljain silmin. GenoMerkki kiinnitetään Caisley-merkkisillä pihdeillä, joissa on Caisleyn neula. Samalla pihdillä kiinnität myös Tru-Test eLapun tai tavallisen Tru-Test pääMerkin.

Tru-Test GenoMerkissä on mukana näyteputkilo, johon korvan pala leikkautuu samalla liikkeellä kuin korvamerkki kiinnittyy korvaan. Putkilo sulkeutuu merkinnän yhteydessä ja siinä on valmiina eläimen syntymätunnus. Laboratoriossa näytteiden käsittely on helppoa ja nopeaa, koska putkilon pohjassa on luettava koodi. Näytteet eivät sekaannu ja ne säilyvät vuosia säilöntärakeiden ja tiiviin korkin avulla.

Maitotilat HUOM! Korvanäytteestä voidaan eristää DNA:ta ja määrittää SNP-geenimerkit. Näiden tietojen perusteella lasketaan genomisen mallin avulla eläimen perimän arvo. Jos olet tilannut genomitestin (ohje testin tilaamiseen), voit lähettää kudosnäytteen Fabalabiin mustakeltaraidallisissa pakkauksissa.

Emolehmä- ja maitotilat HUOM!

Tru-Test GenoMerkin avulla otettu kudosnäyte soveltuu ainakin Movet Oy:n ja Fabalabin kautta tutkittavaksi, kun teetät geenitestin selvittääksesi seuraavia ominaisuuksia tai sairauksia: BLAD, BY, CVM, hypotrikoosi, Freemartin-vasikka (kaksosvasikan hedelmällisyys), nupous ja väritys (musta/punainen, homotsygootti musta). Anguseläinten tautitutkimusnäytteet (CA, NH, DD, AM) voidaan lähettää vain Movet Oy:lle!!!

Kudosnäytteen ottaminen genomimääritystä varten