Ruokintaratkaisu jokaiseen kasvuvaiheeseen

Porsaiden välikasvatusruokinta vaatii erityistä tarkkuutta, koska porsaiden ruoansulatuselimistö on vielä kehittyvässä vaiheessa. Atria Sika -asiantuntijat auttavat tiloja suunnittelemaan porsaille optimoidun ruokinnan, joilla tuetaan hyvää tuottavuutta sekä eläinten terveyttä ja hyvinvointia.

A-Rehun porsasrehukonseptit sisältävät ratkaisut koko porsasvaiheen ruokintaan. Vaihtoehto löytyy niin täysrehu- kuin komponenttiruokintaan. Porsastuotannossa onnistuminen vaatii paljon sekä emakon, että porsaiden rehustukselta. A-Rehun ensirehut ovat oikea valinta porsaan erinomaiseen kasvustarttiin. Imetyskaudella lisärehun maittavuus, houkuttelevuus ja tuoreus ovat tärkeässä osassa, jotta porsas oppii syömään rehua ennen vieroitusta. A-Rehun laadukkailla porsasrehuilla kasvatat terveitä ja elinvoimaisia porsaita!

 

A-Täysrehut porsaille

A-Rehu Yoghurlac on pienille porsaille tarkoitettu lisärehu, jolla pelastetaan pahnueen pienimmät ja heikoimmat porsaat. YoghurLacista on apua myös silloin, kun porsaat kärsivät ruuansulatushäiriöistä, kuten porsasripulista. YoghuLacin maitojauhe, herajauhe ja glukoosi ovat parasta ravintoa pienelle porsaalle. A-Rehu YoghurLacissa on kolme hyvää yhdessä: maidonkorvike + elektrolyytit + maitohappobakteerit.

A-Milkiwean Precoce on vahva, maittava vaihtoehto porsaiden ensimmäisille elinviikoille viimeiseen imetysviikkoon saakka. Se toimii mainiosti porsaiden ensimmäisenä rehuna ja on löytänyt paikkansa myös puurokoneisiin.

A-Milkiwean Profit on porsaiden alkukasvatukseen ja vieroitukseen suunniteltu, paljon energiaa sisältävä täysrehu, joka on valmistettu parhaista raaka-aineista starttereihin erikoistuneessa rehutehtaassa. A-Milkiwean Profit on saanut käyttäjiltään erinomaisen hyvää palautetta - rehu maistuu ja porsaat kasvavat! 

A-Startti on aromivahvennettu vaihtoehto porsaan vieroitusrehuksi. Sama tuttu makumaailma jatkuu Milkiweanin Precocesta Profitin kautta A-Starttiin. A-Startti sisältää runsaasti energiaa ja valkuaista hyvin sulavassa muodossa. Porsaan suoliston entsyymitoiminta ei ole vielä tässä vaiheessa täysin kehittynyt, joten A-Startin sulavuutta on parannettu entsyymeillä. A-Startin jälkeen siirrytään A-Ponteva Porsaan käyttöön n. 14 pv vieroituksesta.

A-Ponteva Porsas kuuluu samaan rehuperheeseen A-Startin ja Milkiwean rehujen kanssa.  A-Ponteva Porsas varma vaihtoehto myös ainoaksi porsasrehuksi tilalla. A-Pontevan Porsaan jälkeen voidaan siirtyä ruokkimaan porsaat A-Kasvu Porsaalla tai A-Maksiporsaalla.

A-Kasvuporsas on kehitetty käytettäväksi A-Ponteva Porsas -rehun jälkeen. Se on valmistettu samoista laadukkaista raaka-aineista kuin muut porsasrehusarjan rehut. A-KasvuPorsaaseen voidaan siirtyä, kun porsas painaa n. 15 kg ja jatkaa sen käyttöä aina välityspainoon saakka.

A-Maksiporsas on kasvavien porsaiden täysrehu. Rehua käytetään alkaen noin 20 kg painosta ja jatketaan välityspainoon saakka. Vaihtoehtoisesti välikasvatuksen loppupuoliskolle voidaan valita rehuksi A-KasvuTR 1, jota voidaan antaa yli 22 kg:n painoiselle porsaalle.

 

A-Mix-täydennysrehut porsaille

 A-Mix Mega S on vieroitettujen porsaiden OVR -ruokintaan kehitetty aromivahvennettu täydennysrehu. A-Mix Mega:n aminohappopitoisuudet ovat aivan omassa luokassaan! A-Mix Mega S:stä on saatavissa myös Bind-versio.

A-Porsasmix on porsaille tarkoitettu kivennäisaine-, vitamiini- ja aminohappolisä vilja-soija-ruokintaan.

A-Vieroitusmix on valkuais-, kivennäisaine-, vitamiini- ja aminohappolisä porsaiden vieroituksen jälkeiseen ruokintaan.

A-FermMix on valmistettu rapsirouhetta, soijarouhetta, perunarehua ja vehnänlesettä fermentoimalla. Fermentoinnissa käytetään tarkkaan valittuja, patentoituja ja toimivaksi testattuja maitohappobakteereja. A-FermMix tukee porsaan suolistossa hyvien bakteerien toimintaa ja siksi vaikeuttaa huonojen, ripulia aiheuttavien bakteerien lisääntymistä suolistossa. A-Fermixin sisältämä valkuainen antaa rehulle ravitsemuksellista lisäarvoa mahdollistaen esim. soijan käyttömäärien vähentämisen.