Tuottavuutta ja hyvinvointia kustannustehokkaasti

Parhaaseen porsastuotokseen päästään, kun emakkoja ruokintaan tuotantovaiheen mukaisesti. Tiineelle emakolle tarvitaan erilaiset rehut ja rehuseokset kuin imettävälle emakolle. Ensikon ruokinta poikkeaa useamman kertaa porsineen emakon ruokinnasta. Atria Sika -asiantuntijat auttavat tiloja valitsemaan parhaat ruokintaratkaisut, joilla tuetaan hyvää tuottavuutta sekä eläinten terveyttä ja hyvinvointia. Valikoimastamme löydät tuottavimmat ruokintaratkaisut -  rehukomponentit, täydennysrehut, tiivisteet ja täysrehut kuhunkin tuotantovaiheeseen.

 

Emakoiden täysrehut

Emakoiden rehussa maittavuus on erityisen tärkeässä asemassa. Hyvin syövä emakko imettää hyvin ja säilyttää kuntonsa. Hyväkuntoinen emakko tiinehtyy paremmin. A-Rehun imettävien emakoiden rehuihin on lisätty monipuolisesti kuitua, millä pyritään pitämään emakon ruuansulatuskanava maksimaalisessa toimintakunnossa. A-Tiineysrehuista löytyvät sopivan kuitupitoiset rehut erilaisiin tuotantomuotoihin. Emakkotäysrehumme sisältävät hometoksiinibinderin.

A-ImetysTR on imettävien emakoiden runsasenerginen täysrehu. Runsas energiapitoisuus takaa imettävän emakon riittävän energiansaannin ja estää emakon liiallisen laihtumisen.  

A-EmakkoTR on imettäville emakoille suunniteltu täysrehu, jonka energiapitoisuus on A-ImetysTR:ää maltillisempi. A-EmakkoTR on oikea valinta emakoille, joilla on erinomainen syöntikyky.

A-TiineysTR sisältää runsaasti täyttävyyden tunnetta antavaa kuitua. Rehun valkuais- ja aminohappotasot on suunniteltu maltillisiksi, millä pyritään ohjaamaan selkäsilavan muodostumista tiineyskaudella.

A-TiineenkuituTR on tiineiden emakoiden vähempienergisempi täysrehu kuin A-TiineysTR.

A-EmakkoKuituTR on kuitupitoisempi kuin muut A-Rehun tiineystäysrehut. A-EmakkoKuitu on oikea valinta silloin, kun joutilaat emakot ovat vapaaruokinnalla. A-EmakkoKuitua käytetään myös seoksissa yhtenä komponenttina  kuidun määrän lisäämiseksi.

A-EnsikkoTR on kasvavien ensikoiden ruokintaan tarkoitettu täysrehu.

 

A-Mix-täydennysrehut emakoille

 A-Mix ruokinta perustuu kotoisen viljan käyttöön. Viljaa täydennetään tilalla käytettävillä valkuaisraaka-aineilla; A-Rehu OVR:llä, soijarouheella, A-Soijarakeella ja herneellä tai härkäpavulla. Usein rehuseos rakennetaan niin, että se sisältää useampaakin valkuaisraaka-ainetta. Rehuseos viimeistellään sopivalla A-Mix täydennysrehulla. Lisäksi imettävän emakon rehuun käytetään kasviöljyä energian lisäämiseksi seokseen.

A-Mix Emakko on imettävän emakon ravinnontarpeet täyttävä täydennysrehu emakoiden liemiruokintaan. A-Mix Emakko on oikea täydennysrehu silloin, kun ruokinnassa käytetään valkuaisrehuna OVR:ää ja/tai soijarouhetta/A-Soijaraetta.

A-Mammamix on tarkoitettu emakoiden vilja-soija- tai vilja-OVR-ruokinnan täydentämiseen. Se sopii sekä imettävän että tiineen emakon rehuseoksiin.

A-Kasvumix on kivennäisaine-, vitamiini- ja aminohappotäydennysrehu lihasioille ja emakoille vilja-soija-ruokintaan.

A-Sikakivennäinen on tarkoitettu täydentämään sikojen kivennäis- ja vitamiinitarpeita. A-Sikakivennäinen täydentää sopivasti tiineiden emakoiden rehua myös silloin, kun viljassa on korkea valkuaispitoisuus ja siitä johtuen tiivisteen käyttömäärä on pieni. 

 

Emakoiden tiiviste- ja puolitiivisterehut 

A-Rehun tiivisteet ja puolitiivisteet on tehty täydentämään viljaa sikojen ruokinnassa. Emakoille suunnitelluista tiivisteistä löytyy runsaasti kivennäisiä, hivenaineita ja vitamiineja sekä emakoille sopiva valkuaistäydennys.

A-Imetys PT on energiapitoinen puolitiiviste imettäville emakoille.  A-Imetys puolitiivisteellä saadaan kotoisesta rehuseoksesta täysrehun veroinen rehu!

 A-Tiineys PT on tiineelle emakolle tarkoitettu runsaskuituinen tiiviste.

A-Emakkotiiviste soveltuu imettävien ja tiineiden emakoiden ruokintaan kotoisen viljan täydentäjäksi.

 

A-Bind rehut emakoille

A-Rehu on huomioinut mahdollisen viljan hometoksiiniriskin. Emakoiden täydennysrehuista (tiivisteet ja Mix-täydennysrehut) on saatavissa myös Bind-versio. A-Bind rehuihin on lisätty Mycofix 5E hometoksinibinderiä.

A-Mix Binderi on hometoksiinien haitallisia vaikutuksia kontrolloiva täydennysrehu. Lisätään seoksiin silloin, kun viljoissa on hometoksiineja.